Dizolvăm drojdia în puţină apă călduţă, adăugăm zahărul şi lăsăm să se odihnească circa 5 minute, până îşi dublează volumul. Punem într-un vas făina şi facem o gropiţă la mijloc. Adăugăm uleiul, sarea, restul de apă caldă şi drojdia crescută. Frământăm până când obţinem un aluat elastic. Lăsăm să se odihnească câteva minute, apoi întindem aluatul într-o foaie subţire. Între timp pregătim umplutura. Amestecăm brânza cu smântâna, până se omogenizează bine. Tăiem din aluat pătrate cu latura de aproximativ 10 cm. Punem o linguriţă de brânză la unul din colţuri. Unim cele două colţuri din laterale deasupra şi rulăm. Lăsăm 10-15 minute să crească, apoi ungem cornurile cu ou bătut şi punem caşcaval ras. Dăm la cuptor la foc mic, până se rumenesc frumos deasupra. Sunt gustoase atât calde cât şi reci.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii