autor:

LALY

» » Aperitive

Cornuri cu branza si cascaval

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Ingrediente
-3 linguriţe cu drojdie uscată, -1 cană cu apă caldă, -1 linguriţă cu zahăr, -50 ml ulei de măsline, -2 1/2 căni cu făină, -1 linguriţă cu sare, , Umplutura:, -100 g telemea, -3-4 linguri cu smântână, -100 g caşcaval ras, -1 ou pentru uns deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Dizolvăm drojdia în puţină apă călduţă, adăugăm zahărul şi lăsăm să se odihnească circa 5 minute, până îşi dublează volumul. Punem într-un vas făina şi facem o gropiţă la mijloc. Adăugăm uleiul, sarea, restul de apă caldă şi drojdia crescută. Frământăm până când obţinem un aluat elastic. Lăsăm să se odihnească câteva minute, apoi întindem aluatul într-o foaie subţire. Între timp pregătim umplutura. Amestecăm brânza cu smântâna, până se omogenizează bine. Tăiem din aluat pătrate cu latura de aproximativ 10 cm. Punem o linguriţă de brânză la unul din colţuri. Unim cele două colţuri din laterale deasupra şi rulăm. Lăsăm 10-15 minute să crească, apoi ungem cornurile cu ou bătut şi punem caşcaval ras. Dăm la cuptor la foc mic, până se rumenesc frumos deasupra. Sunt gustoase atât calde cât şi reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinte cu branza si patrunjel

Placinte cu branza si patrunjel

Pregatim aluatul: intr-un bol batem oul cu un praf de sare peste care turnam laptele si iaurtul,

9 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Bile colorate

Bile colorate

Mixezi branza cu untul, uleiul,piperul si sarea. Lasi compozitia la frigider pentru 1/2ora. Modelezi

23 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2014

    Roxana,ma bucur ca ti-au placut,pupici.

  • Fara foto

    Roxana Gabriela Muscalu , 04 noiembrie 2014

    foarte bune, numai ce le-am terminat de facut!!!

  • Fara foto

    Macovei Maria , 20 februarie 2014

    foarte bune,tocmai ce le am facut :)

    • Maria_Macovei

      Maria_Macovei (Chef de cuisine) , 20 februarie 2014

      Reteta usoara si produs bun. Il voi incerca cu siguranta.

    • Fara foto

      Epilattargoviste Utescu , 22 decembrie 2013

      imi place!

    • Fara foto

      Silvia Cavaleru , 18 decembrie 2013

      Perfecte ,bune si usor de facut,multumim pentru ajutor.

    • Fara foto

      Iancu Mariana , 17 decembrie 2013

      Reteta usoara si produs bun. Il voi incerca cu siguranta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • -3 linguriţe cu drojdie uscată
  • -1 cană cu apă caldă
  • -1 linguriţă cu zahăr
  • -50 ml ulei de măsline
  • -2 1/2 căni cu făină
  • -1 linguriţă cu sare
  • Umplutura:
  • -100 g telemea
  • -3-4 linguri cu smântână
  • -100 g caşcaval ras
  • -1 ou pentru uns deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Roxana,ma bucur ca ti-au placut,pupici.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele