autor:

LALY

» » Aperitive

Cornuri cu branza si cascaval

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Ingrediente
-3 linguriţe cu drojdie uscată, -1 cană cu apă caldă, -1 linguriţă cu zahăr, -50 ml ulei de măsline, -2 1/2 căni cu făină, -1 linguriţă cu sare, , Umplutura:, -100 g telemea, -3-4 linguri cu smântână, -100 g caşcaval ras, -1 ou pentru uns deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Dizolvăm drojdia în puţină apă călduţă, adăugăm zahărul şi lăsăm să se odihnească circa 5 minute, până îşi dublează volumul. Punem într-un vas făina şi facem o gropiţă la mijloc. Adăugăm uleiul, sarea, restul de apă caldă şi drojdia crescută. Frământăm până când obţinem un aluat elastic. Lăsăm să se odihnească câteva minute, apoi întindem aluatul într-o foaie subţire. Între timp pregătim umplutura. Amestecăm brânza cu smântâna, până se omogenizează bine. Tăiem din aluat pătrate cu latura de aproximativ 10 cm. Punem o linguriţă de brânză la unul din colţuri. Unim cele două colţuri din laterale deasupra şi rulăm. Lăsăm 10-15 minute să crească, apoi ungem cornurile cu ou bătut şi punem caşcaval ras. Dăm la cuptor la foc mic, până se rumenesc frumos deasupra. Sunt gustoase atât calde cât şi reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rosii

Rosii "cherry" umplute

Se spala si se taie rosiile in jumatate.Se scobesc cu ajutorul unei lingurite de cafea sau cu o ustensila

6 voturi    13 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza
Pateuri cu branza si marar

Pateuri cu branza si marar

Intrun bol amestecam branza, mararul si ouale. Intindem amestecul pe foaia de placinta si rulam cu

7 voturi    11 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2014

    Roxana,ma bucur ca ti-au placut,pupici.

  • Fara foto

    Roxana Gabriela Muscalu , 04 noiembrie 2014

    foarte bune, numai ce le-am terminat de facut!!!

  • Fara foto

    Macovei Maria , 20 februarie 2014

    foarte bune,tocmai ce le am facut :)

    • Maria_Macovei

      Maria_Macovei (Chef de cuisine) , 20 februarie 2014

      Reteta usoara si produs bun. Il voi incerca cu siguranta.

    • Fara foto

      Epilattargoviste Utescu , 22 decembrie 2013

      imi place!

    • Fara foto

      Silvia Cavaleru , 18 decembrie 2013

      Perfecte ,bune si usor de facut,multumim pentru ajutor.

    • Fara foto

      Iancu Mariana , 17 decembrie 2013

      Reteta usoara si produs bun. Il voi incerca cu siguranta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • -3 linguriţe cu drojdie uscată
  • -1 cană cu apă caldă
  • -1 linguriţă cu zahăr
  • -50 ml ulei de măsline
  • -2 1/2 căni cu făină
  • -1 linguriţă cu sare
  • Umplutura:
  • -100 g telemea
  • -3-4 linguri cu smântână
  • -100 g caşcaval ras
  • -1 ou pentru uns deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Roxana,ma bucur ca ti-au placut,pupici.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Castraveti cu crema de branza