autor:

LALY

» » Aperitive

Cornuri cu branza si cascaval

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Ingrediente
-3 linguriţe cu drojdie uscată, -1 cană cu apă caldă, -1 linguriţă cu zahăr, -50 ml ulei de măsline, -2 1/2 căni cu făină, -1 linguriţă cu sare, , Umplutura:, -100 g telemea, -3-4 linguri cu smântână, -100 g caşcaval ras, -1 ou pentru uns deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Dizolvăm drojdia în puţină apă călduţă, adăugăm zahărul şi lăsăm să se odihnească circa 5 minute, până îşi dublează volumul. Punem într-un vas făina şi facem o gropiţă la mijloc. Adăugăm uleiul, sarea, restul de apă caldă şi drojdia crescută. Frământăm până când obţinem un aluat elastic. Lăsăm să se odihnească câteva minute, apoi întindem aluatul într-o foaie subţire. Între timp pregătim umplutura. Amestecăm brânza cu smântâna, până se omogenizează bine. Tăiem din aluat pătrate cu latura de aproximativ 10 cm. Punem o linguriţă de brânză la unul din colţuri. Unim cele două colţuri din laterale deasupra şi rulăm. Lăsăm 10-15 minute să crească, apoi ungem cornurile cu ou bătut şi punem caşcaval ras. Dăm la cuptor la foc mic, până se rumenesc frumos deasupra. Sunt gustoase atât calde cât şi reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2014

    Roxana,ma bucur ca ti-au placut,pupici.

  • Roxana Gabriela Muscalu , 04 noiembrie 2014

    foarte bune, numai ce le-am terminat de facut!!!

  • Macovei Maria , 20 februarie 2014

    foarte bune,tocmai ce le am facut :)

    • Maria_Macovei

      Maria_Macovei (Chef de cuisine) , 20 februarie 2014

      Reteta usoara si produs bun. Il voi incerca cu siguranta.

    • Epilattargoviste Utescu , 22 decembrie 2013

      imi place!

    • Silvia Cavaleru , 18 decembrie 2013

      Perfecte ,bune si usor de facut,multumim pentru ajutor.

    • Iancu Mariana , 17 decembrie 2013

      Reteta usoara si produs bun. Il voi incerca cu siguranta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

30 voturi

Ingrediente

  • -3 linguriţe cu drojdie uscată
  • -1 cană cu apă caldă
  • -1 linguriţă cu zahăr
  • -50 ml ulei de măsline
  • -2 1/2 căni cu făină
  • -1 linguriţă cu sare
  • Umplutura:
  • -100 g telemea
  • -3-4 linguri cu smântână
  • -100 g caşcaval ras
  • -1 ou pentru uns deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

3 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

6 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Roxana,ma bucur ca ti-au placut,pupici.

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Unt cu tarhon