autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cornuri cu branza si marar

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 martie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 550 gr faina, 25 gr drojdie, 1 ou, 1/2 cana cu iaurt, 1/2 cana cu lapte, 30 ml ulei, 1 lingurita zahar, un praf de sare, Pentru umplutura:, 250 gr branza de oi, 200 gr branza de vaci, 2 linguri smantana, 4 crengute marar verde, sare, piper, 1 ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei.
Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul, iaurtul si sarea.
Incepem sa amestecam cu mana, adaugam laptele treptat.
Framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
Incorporam uleiul si mai framantam 3-4 minute.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca o ora, o ora si ceva, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branzeturile, cu smantana si mararul verde, tocat marunt.
La final presaram sare si piper dupa gust.
Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in 3 bucati.
Luam prima bucata, intindem o foaie potrivit de groasa, taiem patrate potrivite.
Pe un colt al fiecarui patrat, punem cam 1 lingura rasa de umplutura, apoi rulam cornurile.
La fel procedam cu restul de aluat si umplutura.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul spuma si cu un penson le ungem.
Le introducem in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute la racorit, apoi le punem intr-un bol si le acoperim cu folie alimentara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saleuri cu parmezan

Saleuri cu parmezan

Intindem foietajul si ungem cu unt moale in strat foarte subtire pe toata suprafata. Presaram

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Pasta de branza de vaci

Pasta de branza de vaci

Pasezi branza cu untul si smantana la mixer pana obtii o pasta omogena. Adaugi sare, piper dupa gust,

4 voturi    3 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 ou
  • 1/2 cana cu iaurt
  • 1/2 cana cu lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza de oi
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Bruschette cu mozzarella si rosii