autor:

LALY

» » Dulciuri diverse

Cornuri cu finetti

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2013

Ingrediente
1 kg faina, 500 ml lapte, 4 oua, 250 gr zahar (sau o cana plina), 100 gr unt, 30 gr drojdie proaspata, esenta de rom, un praf de sare, finetti, 1 galbenus de ou, zahar tos, 3 linguri de lapte

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri. Amestecam bine pana nu se mai simte zaharul.Adaugam esenta de rom si amestecam bine.Punem si maiaua,apoi faina cernuta si incepem sa framantam bine.Incalzim untul si punem cate un pic,pana se incorporeaza tot in aluat,iar acesta nu se mai lipeste. Acoperim aluatul si il lasam la crescut,circa 40-45 de minute,la loc calduros.



Dupa ce aluatul a crescu zdravan,il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in 6 sau 8 bilute aproximativ egale.Intindem fiecare biluta intr-un cerc rotund si il taiem in patru.Punem crema finetti pe fiecare bucata si rulam incepand cu partea de sus.Procedam la fel cu toate bilutele.Intr-o tava punem hartie de copt.Punem cornurile si le mai lasam circa 15 minute la crescut.Amestecam intr-un castronel galbenusul cu laptele si ungem cornurile,apoi punem zahar tos pe deasupra.Incalzim cuptorul la 180 grade si bagam cornurile.Eu am lasat focul mic.Le scoatem cand s-au rumenit frumos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu finetti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prăjitură bicoloră cu vișine

Prăjitură bicoloră cu vișine

-Se spală vișinele, se scot sâmburii și se pun la scurs într-o sită. (Deoarece vișinele

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se pun la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga. Se ia de pe foc. Se adauga

72 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Iosub , 16 martie 2015

    Ma bucur ca iti plac Angelica!

  • Fara foto

    Angelica Suleru , 14 martie 2015

    super bune

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 gr zahar (sau o cana plina)
  • 100 gr unt
  • 30 gr drojdie proaspata
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • finetti
  • 1 galbenus de ou
  • zahar tos
  • 3 linguri de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Boccacio