Se face o maia din drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri. Amestecam bine pana nu se mai simte zaharul.Adaugam esenta de rom si amestecam bine.Punem si maiaua,apoi faina cernuta si incepem sa framantam bine.Incalzim untul si punem cate un pic,pana se incorporeaza tot in aluat,iar acesta nu se mai lipeste. Acoperim aluatul si il lasam la crescut,circa 40-45 de minute,la loc calduros.
Dupa ce aluatul a crescu zdravan,il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in 6 sau 8 bilute aproximativ egale.Intindem fiecare biluta intr-un cerc rotund si il taiem in patru.Punem crema finetti pe fiecare bucata si rulam incepand cu partea de sus.Procedam la fel cu toate bilutele.Intr-o tava punem hartie de copt.Punem cornurile si le mai lasam circa 15 minute la crescut.Amestecam intr-un castronel galbenusul cu laptele si ungem cornurile,apoi punem zahar tos pe deasupra.Incalzim cuptorul la 180 grade si bagam cornurile.Eu am lasat focul mic.Le scoatem cand s-au rumenit frumos deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii