autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Cornuri cu iaurt

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2012

Ingrediente
2 oua (un albus si 2 galbenusuri ), 150 gr .zahar pudra, o lingura rasa untura, o lingura ulei, 20 gr unt, putina sare, 200 gr iaurt, coaja de lamaie si portocala, vanilie, 550 gr faina, 20 gr drojdie proaspata,

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Sigur accept critici, nu prea bune pentru silueta, numai ca, din cand in cand, mai incalcam regulile.

Cand am pofta fac o portie pentru noi ca sa la savuram cu o cana cu lapte la micul dejun. Eu folosesc pentru framantat masina de paine (de aceea trebuie respectata ordinea ingredientelor, mai intai cele umede amestecate separat intr-un castronel, le pui in cuva masinii si apoi se pun cele uscate, adica faina, iar drojdia deasupra fainii). Daca nu aveti se face manual ca si cozonacul.

Se freca ouale cu zaharul ca o crema, se adauga grasimea rand pe rand si tot amesteci, apoi adaugi in suvoi subtire iaurtul batut (eu am folosit lapte covasit, facut in casa), aromele si sarea. Toate bine amestecate, se pun in cuva de la masina de paine, se pune faina cernuta si la final drojdia amesecata (faramitata) cu putina faina. Setezi pe programul 8 si lasi masina sa framante (are 2 etape de framantare), manual se framanta 30 minute. Se scoate aluatul din masina se pune intr-un vas caldut si se lasa sa creasca, pana isi dubleaza volumul (cam 30 minute ). Apoi se intinde o foaie nu prea subtire, se taie patrate mai mari (mie imi ies 8 bucati) se umplu dupa preferinta: cu gem sau nuca ori rahat, se modeleaza cornurile, se aseaza in tava pe hartie de copt putin unsa cu unt, le mai lasam sa creasca 20 de minute. Inainte de a le pune in cuptor, se ung bine cu ou, se pun in cuptorul preincalzit pe raftul de sus la foc mediu si cam in 20 minute sunt gata rumenite. Ei... dar mai lasati-le sa se racoreasca cel putin 30 minute si apoi le serviti cu o cana cu lapte dulce sau batut .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere Alecu

Prajitura cu mere Alecu

1 cana faina 1 cana gris 2 cani zahar 4 linguri lapte praf 1 praf de copt 2 kg mere scortisoara 50

16 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Briose de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu

Briose de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se pregateste sosul, punand toate ingredientele intr-o craticioara.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 oua (un albus si 2 galbenusuri )
  • 150 gr .zahar pudra
  • o lingura rasa untura
  • o lingura ulei
  • 20 gr unt
  • putina sare
  • 200 gr iaurt
  • coaja de lamaie si portocala
  • vanilie
  • 550 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
”Triunghiuladă” cu cocos