autor:

meosiris

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Cornuri cu Nutella

Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
3 oua, 500 ml lapte, 42 g drojdie, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 200g ulei, esente, nuca de cocos, Nutella

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zaharul,ouale, putina faina si laptele caldut si se lasa 30 minute la dospit.



Dupa ce si-a marit volumul,se pun uleiul si esentele ( puteti pune ce esente va plac).



Se ia la framantat precum cozonacul, adaugandu-se pe parcurs faina cat sa iasa un aluat elastic.



Se intinde o foaie care se portioneaza. Deasupra fiecarui triunghi se pune cate o lingurita de Nutella. Se ruleaza, formandu-se cornurile.



Se pun in tava neunsa si se coc la 180C.



Separat, se face un sirop din 1 cana zahar si 1 cana apa. Cand se mai raceste siropul, se pune esenta de vanilie.



Dupa ce scoatem din cuptor cornurile, le trecem prin sirop si apoi prin nuca de cocos.


Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu Nutella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornuri rapide cu nutella

Cornuri rapide cu nutella

Foaia in cazul meu rotunda am impartit-o in 8 triunghiuri; Pe fiecare triunghi am pus o lingura

22 voturi    13 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii

  • Mariana Stanit , 16 iulie 2016

    Sunt foarte bune

  • Orian Mariana , 26 august 2015

    si precum spune domnul Mariano - un barbat a observat! - nu se poate 42 g de drojdie - mai multa drojdie decat faina!

  • Lumi Nick , 26 august 2015

    la faina cred ca ar fi bine sa scrieti 1 kg

    • Magdalena Alexandrescu , 06 aprilie 2015

      Emilia Tenea trebuia scris la ingrediente _faina cat cuprinde-

    • Lelu Dreghiciu , 02 aprilie 2015

      sunt curios si voi incerca ...Ma intereseaza daca Mary chiar lle-a facut !

    • Mariano Sarais , 04 februarie 2015

      Non e possibile 42 g di lievito e 4 cucchiai di farina ti esplode la pancia

    • Emilia Tenea , 04 decembrie 2014

      pentru drojdie1 pentru restul, ramane sa apreciat dv. cata faina este necesara pt. "un aluat elastic"...

    • Elisabeta Nitreanu , 10 noiembrie 2014

      cata faina...?nu se poate doar 4 linguri...

    • anonim , 07 noiembrie 2014

      Hei cu 4 linguri de faina ai facut un castron de cornuri???

    • Elena Baluta , 04 noiembrie 2014

      4 linguri de faina?

    • Gabriel Voicu , 03 noiembrie 2014

      Deci, deducem si o luam de la capat: 500 gr faina , 4 linguri lapte s .a. m. d. Dar, cu nutela nu se poate umple nimica ca sa pui in cuptor la copt. nutela este grasime.... cineva s-a simtit f ofensata cand am comentat si eu, niste bazaconii scrise ca fiind ,,reteta ,,

    • Maria Iordache , 07 iulie 2014

      reteta de litera 3......

    • Gabriela Szemenyei , 21 aprilie 2014

      ce aluat iasa din 4linguri faina si 500ml lapte? cornuri cu nutella fara nutella?

    • Gabriela Szemenyei , 21 aprilie 2014

      ce aluat iasa din 4linguri faina si 500ml lapte?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 42 g drojdie
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 200g ulei
  • esente
  • nuca de cocos
  • Nutella

Raporteaza reteta

Retete
de meosiris
Cremsnit

Cremsnit

-Se bat albusurile cu zaharul , apoi se adauga pe rand galbenusurile si amidonul. -Laptele se pune

10 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura "Dintii negresei"

Prajitura "Dintii negresei"

-Amesteci Galbenusurile cu restul ingredientelor. -Trebuie sa obtii un aluat omogen,pe care

98 voturi    23 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura a la Daneza

Prajitura a la Daneza

blat: -Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste. -Adaugam apa, apoi faina+praful

46 voturi    11 comentarii
4h
Prajituri

anonim

Hei cu 4 linguri de faina ai facut un castron de cornuri???

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa cu crema de nuci si lapte condensat