Cornuri cu seminte (de post)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cornuri cu seminte (de post)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri seminte de in
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 3 linguri samburi de nuca maruntiti
  • 1 lingura susan

Mod de preparare

Pentru ca postul sa ne fie mai usor, il mai indulcim la micul dejun. Eu pentru cornuri, am tavi cu margini cam de o jumatate de cm.

Se face maiaua din drojdie cu o parte din apa calduta si cateva linguri din faina (cele 500 gr.), se lasa la crescut 15 minute. Semintele de in,d ovleac si floarea soarelui se dau prin rasnita de cafea. Samburii de nuca se preseaza cu sucitorul.

Pe planseta de lucru, se pune faina care se amesteca bine cu semintele plus nuca maruntita. In apa calduta dizolvam sarea si zaharul si amestecam uleiul. La mijloc, in faina amestecata cu semintele, se pune maiaua amestecam si treptat adaugam apa si se framanta cam 30 minute. Se lasa la dospit, circa 20-25 minute (sa-si dubleze volumul), apoi pe planseta usor infainata, se imparte in 14 portii.

Fiecare bucatica se intinde cu palma. Se pun la un capat cam 3 capsuni (optional se poate si alt gem sau deloc), se ruleaza o data si se preseaza sa nu curga dulceata, iar partea ramasa se cresteaza in trei si se ruleaza peste, se da forma de corn si se asaza in tava pe hartie de copt.

Le mai lasam sa creasca 25 minute, le ungem cu apa cu zahar, se presara cu susan, se dau la cuptorul preincalzit, pe raftul de sus (eu pun amandoua tavile, una sub alta, sa nu coc de doua ori) la foc mic, cam 30-35 minute.

Sunt gata cand sunt rumenite. Cand se coc cate doua tavi odata, avem mare gija sa nu se arda si eventual le mai schimbam intre ele. Nu se deschide cuptorul inainte de 20 minute. Se servesc la ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise