autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Cornuri cu seminte (de post)

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2014

Ingrediente
500 gr faina, 1 lingura zahar, 250 ml apa calduta, 15 gr drojdie, 1 lingurita sare , 4 linguri ulei , 2 linguri seminte de in , 3 linguri seminte de floarea soarelui, 2 linguri seminte de dovleac, 3 linguri samburi de nuca maruntiti, 1 lingura susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru ca postul sa ne fie mai usor, il mai indulcim la micul dejun. Eu pentru cornuri, am tavi cu margini cam de o jumatate de cm.



Se face maiaua din drojdie cu o parte din apa calduta si cateva linguri din faina (cele 500 gr.), se lasa la crescut 15 minute. Semintele de in,d ovleac si floarea soarelui se dau prin rasnita de cafea. Samburii de nuca se preseaza cu sucitorul.



Pe planseta de lucru, se pune faina care se amesteca bine cu semintele plus nuca maruntita. In apa calduta dizolvam sarea si zaharul si amestecam uleiul. La mijloc, in faina amestecata cu semintele, se pune maiaua amestecam si treptat adaugam apa si se framanta cam 30 minute. Se lasa la dospit, circa 20-25 minute (sa-si dubleze volumul), apoi pe planseta usor infainata, se imparte in 14 portii.



Fiecare bucatica se intinde cu palma. Se pun la un capat cam 3 capsuni (optional se poate si alt gem sau deloc), se ruleaza o data si se preseaza sa nu curga dulceata, iar partea ramasa se cresteaza in trei si se ruleaza peste, se da forma de corn si se asaza in tava pe hartie de copt.



Le mai lasam sa creasca 25 minute, le ungem cu apa cu zahar, se presara cu susan, se dau la cuptorul preincalzit, pe raftul de sus (eu pun amandoua tavile, una sub alta, sa nu coc de doua ori) la foc mic, cam 30-35 minute.



Sunt gata cand sunt rumenite. Cand se coc cate doua tavi odata, avem mare gija sa nu se arda si eventual le mai schimbam intre ele. Nu se deschide cuptorul inainte de 20 minute. Se servesc la ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu seminte (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

1. Spalam orezul in mai multe ape. 2. Punem orezul si laptele intr-o cratita (va sfatuiesc sa puneti

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cozonăceii mei cu mac şi nucă

Cozonăceii mei cu mac şi nucă

Prima este maiaua: drojdia + 2 linguriţe de zahăr, puţin lapte călduţ (nu fierbinte!)+ făină

32 voturi    5 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornelia Grigoras , 16 aprilie 2014

    Data viitoare , am sa pun in compozitie doar o lingurita cu zahar, si fara dulceata/gem . Sotului meu ii plac dulci ca el .

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita sare 
  • 4 linguri ulei 
  • 2 linguri seminte de in 
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 3 linguri samburi de nuca maruntiti
  • 1 lingura susan

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Insula plutitoare sau Lapte de pasare