autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Cornuri cu susan

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
550 g faina,150 g zahar, 3 oua (doua intregi si un galbenus ), sare, jumatate de lingurita, 200 ml lapte batut, 200 g unt (la aluatul de cozonac eu folosesc trei grasimi : 1 lingura cu untura, o lingura cu ulei, 20 g unt ), 25 g drojdie, coaja de lamaie si portocala, esenta de vanilie, zeama de la o jumatate de lamaie, gem de caise, un alt ou pentru uns, 20 g seminte de susan 

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Eu fac aluatul la masina , dar daca lucrati cu mana , procedati ca si la aluatul de cozonac.



Ouale se amesteca cu zaharul, sarea, laptele, aromele, grasimea, zeama de lamaie, dupa care adaug faina si deasupra drojdia. Setez masina pe programul 8, iar dupa ce s-a terminat de framantat, las aluatul in masina sa creasca pana isi dubleaza volumul.



Se rastoarna aluatul pe planseta unsa cu ulei, se taie in 10 parti, apoi fiecare parte se intinde un dreptunghi, se pune gemul, se ruleaza, iar la capat se trage putin de aluat sa se formeze un colt, care se ruleaza, se da forma de corn. Se asaza pe hartia de copt si se lasa la crescut 25-30 minute. Se unge din belsug cu ou, apoi se presara seminte de susan, se pune tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 30-40 minute, pana ce se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogoase

Gogoase

Se poate face un aluat cu robotul de bucatarie sau de mina. Intr-un vas punem drojdia cu zaharul

21 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura cu kiwi

Prajitura cu kiwi

Amestecam ouale intregi cu zaharul si coaja de lamiie pina obtinem o crema, apoi adaugam uleiul alternind

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 550 g faina,150 g zahar
  • 3 oua (doua intregi si un galbenus )
  • sare
  • jumatate de lingurita
  • 200 ml lapte batut
  • 200 g unt (la aluatul de cozonac eu folosesc trei grasimi : 1 lingura cu untura
  • o lingura cu ulei
  • 20 g unt )
  • 25 g drojdie
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • gem de caise
  • un alt ou pentru uns
  • 20 g seminte de susan 

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Turte "Scutecele Domnului"