autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Prajituri

CORNURI FANTEZIE

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
300 ml.lapte,un pliculet drojdie,700 gr.faina,2 oua,150 ml.ulei,4 ling.zahar,2 ling.cacao.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Drojdia se pune la dizolvat in lapte si se pune si zaharul.Intr-un castron se pune faina ,ouale maiaua si se framanta usor apoi se adauga 150 ml.ulei.Aluatul se imparte in doua parti egale ,intr-o parte se pune cele 2 ling.de cacao si se lasa 15 minute la dospit.Apoi fiecare parte se imparte in patru parti egale se intinde cate o foaie galbena si una maro se pun una peste alta se intind cu sucitorul.Se taie in fasii egale si se umplu cu rahat,nuca,stafide sau gem si se ruleaza.Se coc apoi cand se scot din cuptor se trec prin sirop facut din apa si zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNURI FANTEZIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baton cu cereale si ciocolata

Baton cu cereale si ciocolata

Topim mierea impreuna cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si amestecam continuu,

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Incalzim cuptorul. Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda. Pregatim

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Sunt foarte bune si aspectuase. Si daca ma serveste cine e in poza sunt si mai gustoase. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 300 ml.lapte,un pliculet drojdie,700 gr.faina,2 oua,150 ml.ulei,4 ling.zahar,2 ling.cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune si aspectuase. Si daca ma serveste cine e in poza sunt si mai gustoase. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica