autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Prajituri

CORNURI FANTEZIE

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
300 ml.lapte,un pliculet drojdie,700 gr.faina,2 oua,150 ml.ulei,4 ling.zahar,2 ling.cacao.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Drojdia se pune la dizolvat in lapte si se pune si zaharul.Intr-un castron se pune faina ,ouale maiaua si se framanta usor apoi se adauga 150 ml.ulei.Aluatul se imparte in doua parti egale ,intr-o parte se pune cele 2 ling.de cacao si se lasa 15 minute la dospit.Apoi fiecare parte se imparte in patru parti egale se intinde cate o foaie galbena si una maro se pun una peste alta se intind cu sucitorul.Se taie in fasii egale si se umplu cu rahat,nuca,stafide sau gem si se ruleaza.Se coc apoi cand se scot din cuptor se trec prin sirop facut din apa si zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNURI FANTEZIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Minitarte cu piersici

Minitarte cu piersici

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam

7 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Cupcakes (mini-tortulete)

Cupcakes (mini-tortulete)

Aluat: Se sparg ouale si se bat usor cu furculita. Peste, se pun restul ingredientelor si se amesteca

10 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Sunt foarte bune si aspectuase. Si daca ma serveste cine e in poza sunt si mai gustoase. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 300 ml.lapte,un pliculet drojdie,700 gr.faina,2 oua,150 ml.ulei,4 ling.zahar,2 ling.cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune si aspectuase. Si daca ma serveste cine e in poza sunt si mai gustoase. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Delice cu nuca si ciocolata