autor:

fragolina bianca

» » Dulciuri diverse

cornuri micul dejun

Autor: fragolina bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: fragolina bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Ingrediente
ingrediente pt aluat: - 700 g faina 00, - 100 g zahar tos, - 20 g miere ,- 150 g ulei de floarea-soarelui, -20 g drojdie de bere, 190 g lapte caldut,-3 oua ,-un praf de sare, plic zahar vanilat. ingrediente umplutura si finisare:2 galbenusuri, -2 linguri de zahar,-un strop de lapte,-gem de caise.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina,zaharul, mierea, uleiul, ouale, sarea si vanilia peste care adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si framantam bine pentru 20 de minute.Aluatul obtinut astfel il lasam sa dospeasca pt o ora la loc cald, eu il pun in cuptor dupa ce l-am incalzit un pic si apoi il sting.Dupa o ora se intinde aluatul subtire 1/2 cm si se taie triunghiuri.Pe fiecare triunghi punem cate o lingura de gem sau nutella.Rulam de la baza spre varf si obtinem asa cornurile pe care le asezam in tava tapetata de hartie de copt, nu apropiate intre ele si le lasam sa creasca inca o ora.Intr-o farfurie adanca sbatem galbenusurile cu zaharul si un pic de lapte si ungem cornurile.Se poate orna cu granule de zahar.Introducem tava in cuptorul deja cald la 200 grade pt 25 de minute pana sunt rumenite.
Daca ti-a placut reteta noastra "cornuri micul dejun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri pentru micul dejun

Cornuri pentru micul dejun

Se pune apa ,uleiul, sarea ,zaharul , faina si drojdia sfaramata bine( ingredientele se pun in aceasta

23 voturi    13 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cornuri dulci umplute

Cornuri dulci umplute

Intr-un bol se toarna apa calduta si in ea se adauga zaharul si plicul de drojdie si se amesteca

10 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ramona (Maestru bucatar) , 20 octombrie 2011

    Am facut si eu cornulete cu gem....au iesit super

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Felicitari,sunt super !

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Eu le fac sarate ca si pe vremea raposatului. Imi plac mai mult simple decat dulci si cu umplutura.Asa sunt eu prefer saratul dulcelui.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      ce bine arata ,cred ca-s foarte gustoase

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata extraordinar, felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      ***** am salvat reteta, trebuie sa fie delicioase.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Îmi plac cornurile tale! Arată bine şi sunt şi foarte gustoase!

    • Fara foto

      Sidy , 29 ianuarie 2010

      Minunat arata ! Felicitari !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Apetisante. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Arata grozav...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • ingrediente pt aluat: - 700 g faina 00
  • - 100 g zahar tos
  • - 20 g miere ,- 150 g ulei de floarea-soarelui
  • -20 g drojdie de bere
  • 190 g lapte caldut,-3 oua ,-un praf de sare, plic zahar vanilat. ingrediente umplutura si finisare:2 galbenusuri
  • -2 linguri de zahar,-un strop de lapte,-gem de caise.

Raporteaza reteta

Retete
de fragolina bianca
PASTA RECE

PASTA RECE

Pasta se fierbe in apa sarata la foc mic.Am mai citit in alte retete de adaugare ulei in apa dar

3 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
FOCACCIA CU ROSII CHERRY

FOCACCIA CU ROSII CHERRY

Faceti un aluat din ingredientele de mai sus si framantati bine pana devine un aluat compact si nu

4 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Caramele rustice

Caramele rustice

Intr-o tigaita puneti cu o lingura de unt carnea si o prajiti un pic amestecand des pana isi schimba

3 voturi    10 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

ramona (Maestru bucatar)

Am facut si eu cornulete cu gem....au iesit super

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu rubarba