Intr-un castron amestecam faina,zaharul, mierea, uleiul, ouale, sarea si vanilia peste care adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si framantam bine pentru 20 de minute.Aluatul obtinut astfel il lasam sa dospeasca pt o ora la loc cald, eu il pun in cuptor dupa ce l-am incalzit un pic si apoi il sting.Dupa o ora se intinde aluatul subtire 1/2 cm si se taie triunghiuri.Pe fiecare triunghi punem cate o lingura de gem sau nutella.Rulam de la baza spre varf si obtinem asa cornurile pe care le asezam in tava tapetata de hartie de copt, nu apropiate intre ele si le lasam sa creasca inca o ora.Intr-o farfurie adanca sbatem galbenusurile cu zaharul si un pic de lapte si ungem cornurile.Se poate orna cu granule de zahar.Introducem tava in cuptorul deja cald la 200 grade pt 25 de minute pana sunt rumenite.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii