autor:

frunza janet

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornuri pentru mic dejun

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, -250 g unt, -300 ml iaurt, -o lingura de zahar, -20 g drojdie proaspata, -700-800 g faina alba, -un ou pentru uns, -un varf de lingurita de sare, , pentru umplutura:, -visine fara samburi, -parmezan ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas punem drojdia si zaharul.Se freaca cu o lingura de lemn pana cand drojdia s-a dizolvat.Adaugam iaurtul si amestecam bine dupa care adaugam untul topit.Amestecam si punem faina cernuta,amestecata cu sarea.Framantam doua minute,apoi invelim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut,cam o ora.

Dupa ce aluatul a crescut,il impartim in patru bucati.Luam prima bucata,o punem pe masa de lucru,presarata

cu un picut de faina si cu sucitorul,facem o foaie groasa cam cat lama cutitului.

Ungem foaia cu ou batut si presaram cu parmezan ras.Taiem apoi in 8 triunghiuri.Fiecare triunghi,incepem sa il rulam de la baza catre varf,indoim usor capetele si asa avem primul corn.Procedam cu toate triunghiurile la fel.

La inceput,aluatul il impartisem in patru bucati,doua le-am facut cu parmezan si doua,cu visine.Le-am pus intr-o tava presarata usor cu faina,le-am uns cu ou batut si le-am copt la cuptorul de dinainte incins,cam 25 de min.

Sunt pufoase si isi pastreaza prospetimea chiar si dupa trei zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biluțe festive

Biluțe festive

Oooo festive e puțin spus pentru aceste minunate biluțe care aș putea să spun că sunt o alternativă

7 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Într-un vas încăpător am amestecat ingredientele uscate. Într-o cană gradată am măsurat

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • frunza janet

    frunza janet (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    Sa-ti fie de bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    minunat... sarut mana pt masa...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -250 g unt
  • -300 ml iaurt
  • -o lingura de zahar
  • -20 g drojdie proaspata
  • -700-800 g faina alba
  • -un ou pentru uns
  • -un varf de lingurita de sare
  • pentru umplutura:
  • -visine fara samburi
  • -parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

frunza janet (Chef de cuisine)

Sa-ti fie de bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu fructe goji