autor:

frunza janet

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornuri pentru mic dejun

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, -250 g unt, -300 ml iaurt, -o lingura de zahar, -20 g drojdie proaspata, -700-800 g faina alba, -un ou pentru uns, -un varf de lingurita de sare, , pentru umplutura:, -visine fara samburi, -parmezan ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas punem drojdia si zaharul.Se freaca cu o lingura de lemn pana cand drojdia s-a dizolvat.Adaugam iaurtul si amestecam bine dupa care adaugam untul topit.Amestecam si punem faina cernuta,amestecata cu sarea.Framantam doua minute,apoi invelim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut,cam o ora.

Dupa ce aluatul a crescut,il impartim in patru bucati.Luam prima bucata,o punem pe masa de lucru,presarata

cu un picut de faina si cu sucitorul,facem o foaie groasa cam cat lama cutitului.

Ungem foaia cu ou batut si presaram cu parmezan ras.Taiem apoi in 8 triunghiuri.Fiecare triunghi,incepem sa il rulam de la baza catre varf,indoim usor capetele si asa avem primul corn.Procedam cu toate triunghiurile la fel.

La inceput,aluatul il impartisem in patru bucati,doua le-am facut cu parmezan si doua,cu visine.Le-am pus intr-o tava presarata usor cu faina,le-am uns cu ou batut si le-am copt la cuptorul de dinainte incins,cam 25 de min.

Sunt pufoase si isi pastreaza prospetimea chiar si dupa trei zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura frageda cu mere si dovleac

Prajitura frageda cu mere si dovleac

1. Facem un aluat fraged din ingredientele enumerate mai sus. Daca credeti ca este prea moale aluatul

20 voturi    9 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Dulceata de catina

Dulceata de catina

Catina,curatata,spalata,se lasa deoparte sa se scurga;intr-un vas se face siropul gros din zahar,apa

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • frunza janet

    frunza janet (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    Sa-ti fie de bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    minunat... sarut mana pt masa...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -250 g unt
  • -300 ml iaurt
  • -o lingura de zahar
  • -20 g drojdie proaspata
  • -700-800 g faina alba
  • -un ou pentru uns
  • -un varf de lingurita de sare
  • pentru umplutura:
  • -visine fara samburi
  • -parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

frunza janet (Chef de cuisine)

Sa-ti fie de bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Cum se face coliva la Multicooker