autor:

frunza janet

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornuri pentru mic dejun

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, -250 g unt, -300 ml iaurt, -o lingura de zahar, -20 g drojdie proaspata, -700-800 g faina alba, -un ou pentru uns, -un varf de lingurita de sare, , pentru umplutura:, -visine fara samburi, -parmezan ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas punem drojdia si zaharul.Se freaca cu o lingura de lemn pana cand drojdia s-a dizolvat.Adaugam iaurtul si amestecam bine dupa care adaugam untul topit.Amestecam si punem faina cernuta,amestecata cu sarea.Framantam doua minute,apoi invelim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut,cam o ora.

Dupa ce aluatul a crescut,il impartim in patru bucati.Luam prima bucata,o punem pe masa de lucru,presarata

cu un picut de faina si cu sucitorul,facem o foaie groasa cam cat lama cutitului.

Ungem foaia cu ou batut si presaram cu parmezan ras.Taiem apoi in 8 triunghiuri.Fiecare triunghi,incepem sa il rulam de la baza catre varf,indoim usor capetele si asa avem primul corn.Procedam cu toate triunghiurile la fel.

La inceput,aluatul il impartisem in patru bucati,doua le-am facut cu parmezan si doua,cu visine.Le-am pus intr-o tava presarata usor cu faina,le-am uns cu ou batut si le-am copt la cuptorul de dinainte incins,cam 25 de min.

Sunt pufoase si isi pastreaza prospetimea chiar si dupa trei zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Muffins cu fulgi de ciocolata

Muffins cu fulgi de ciocolata

Faina am amestecat-o cu praful de copt si zaharul iar margarina am topit-o in lapte.Am combinat apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafirasi din savarina cu gris

Trandafirasi din savarina cu gris

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga grisul in ploaiesi albusurile batute spuma. Daca

11 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • frunza janet

    frunza janet (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    Sa-ti fie de bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    minunat... sarut mana pt masa...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -250 g unt
  • -300 ml iaurt
  • -o lingura de zahar
  • -20 g drojdie proaspata
  • -700-800 g faina alba
  • -un ou pentru uns
  • -un varf de lingurita de sare
  • pentru umplutura:
  • -visine fara samburi
  • -parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

frunza janet (Chef de cuisine)

Sa-ti fie de bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Nuci