autor:

Laura S.

» » Aperitive

Cornuri picante

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Ingrediente
aluat-1-:, - 250g faina alba de griu, - 6g drojdie uscata, - 1/2lc sare, - 1 ou, - 100ml lapte caldut, - 50g unt, , aluat-2-:, - 2 rolle de aluat foietaj rotunde de preferinta, , umplutura:, - 1 cutie de smintina groasa(Creme Fraiche)-200g, - 150g sunca taiata marunt, - 150g cascaval ras, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, - 1 galbenus de ou, - 2-3ls lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

~aluat:
Primul aluat se malaxeaza si se lasa sa dospeasca ca 30min.
Se imparte in doua si se intinde doua foi rotunde sau dreptunghiulare, intr-e doua folii de hirtie de copt sau folie de nailon alimentara.
Astfel foaia intinsa se aseaza pe foia de foietaj.Foaia cu drojdie trebuie sa fie deasupra.

~umplutura:
Ori se amesteca ingredientele de umplutura si se pun in fiecare triunghi de aluat taiat in prealabil in triunghiuri de marime dorita.
Ori se ung foile cu smintina si deasupra se presara sunca si cacavalul.
Aluatu se ruleaza incepind cu partea lata a triunghiului si astfel se formeaza cornurile.
Acesteaa se aseaza pe tava de copt captusita cu hirtie de copt si se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Eventual daca se doreste se poat presara deasupra cu chimen, susan, mac... si se introduc in cuptorul incins la 180. pentru ca.15-20 min.

***tip***
Preparati reteta pina la unsul cu ou deasupra, acoperiti tava cu folie de nailon si lasati la rece, de ex. la frigider pina a doua zi.
A doua zi se scoate si se lasa la temp. camerei ca. 2 ore, sau se introduce la copt in cuptorul ***neincins***.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://leckereien.blogspot.com/2010/04/cornuri-picante.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    O prezentare de exceptie.Felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Delicios aperitiv.Frumoasa prezentare,felicitari!

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Un aperitiv delicios!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      buna idee frumos arata bravo

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Vai "surioaro" ce fain ti-au iesit cornuletele ! Cred ca au iesit delicioase.... Le asteptam mai demult ! Felicitari !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      i-mi plac mult!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte frumoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Ce bunnnn...imi place mult.

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      foarte interesante am sa icerc si eu.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Sunt foarte frumoase.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Cornurile delicioase,iar prezentarea de nota 10 .Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • aluat-1-:
  • - 250g faina alba de griu
  • - 6g drojdie uscata
  • - 1/2lc sare
  • - 1 ou
  • - 100ml lapte caldut
  • - 50g unt
  • aluat-2-:
  • - 2 rolle de aluat foietaj rotunde de preferinta
  • umplutura:
  • - 1 cutie de smintina groasa(Creme Fraiche)-200g
  • - 150g sunca taiata marunt
  • - 150g cascaval ras
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • - 1 galbenus de ou
  • - 2-3ls lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

18 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O prezentare de exceptie.Felicitari.

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Piparaica