Cornuri picante

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornuri picante

Ingrediente

  • aluat-1-:
  • - 250g faina alba de griu
  • - 6g drojdie uscata
  • - 1/2lc sare
  • - 1 ou
  • - 100ml lapte caldut
  • - 50g unt
  • aluat-2-:
  • - 2 rolle de aluat foietaj rotunde de preferinta
  • umplutura:
  • - 1 cutie de smintina groasa(Creme Fraiche)-200g
  • - 150g sunca taiata marunt
  • - 150g cascaval ras
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • - 1 galbenus de ou
  • - 2-3ls lapte

Mod de preparare

~aluat:

Primul aluat se malaxeaza si se lasa sa dospeasca ca 30min.

Se imparte in doua si se intinde doua foi rotunde sau dreptunghiulare, intr-e doua folii de hirtie de copt sau folie de nailon alimentara.

Astfel foaia intinsa se aseaza pe foia de foietaj.Foaia cu drojdie trebuie sa fie deasupra.

~umplutura:

Ori se amesteca ingredientele de umplutura si se pun in fiecare triunghi de aluat taiat in prealabil in triunghiuri de marime dorita.

Ori se ung foile cu smintina si deasupra se presara sunca si cacavalul.

Aluatu se ruleaza incepind cu partea lata a triunghiului si astfel se formeaza cornurile.

Acesteaa se aseaza pe tava de copt captusita cu hirtie de copt si se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Eventual daca se doreste se poat presara deasupra cu chimen, susan, mac... si se introduc in cuptorul incins la 180. pentru ca.15-20 min.

***tip***

Preparati reteta pina la unsul cu ou deasupra, acoperiti tava cu folie de nailon si lasati la rece, de ex. la frigider pina a doua zi.

A doua zi se scoate si se lasa la temp. camerei ca. 2 ore, sau se introduce la copt in cuptorul ***neincins***.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://leckereien.blogspot.com/2010/04/cornuri-picante.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise