autor:

Laura S.

» » Aperitive

Cornuri picante

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Ingrediente
aluat-1-:, - 250g faina alba de griu, - 6g drojdie uscata, - 1/2lc sare, - 1 ou, - 100ml lapte caldut, - 50g unt, , aluat-2-:, - 2 rolle de aluat foietaj rotunde de preferinta, , umplutura:, - 1 cutie de smintina groasa(Creme Fraiche)-200g, - 150g sunca taiata marunt, - 150g cascaval ras, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, - 1 galbenus de ou, - 2-3ls lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

~aluat:
Primul aluat se malaxeaza si se lasa sa dospeasca ca 30min.
Se imparte in doua si se intinde doua foi rotunde sau dreptunghiulare, intr-e doua folii de hirtie de copt sau folie de nailon alimentara.
Astfel foaia intinsa se aseaza pe foia de foietaj.Foaia cu drojdie trebuie sa fie deasupra.

~umplutura:
Ori se amesteca ingredientele de umplutura si se pun in fiecare triunghi de aluat taiat in prealabil in triunghiuri de marime dorita.
Ori se ung foile cu smintina si deasupra se presara sunca si cacavalul.
Aluatu se ruleaza incepind cu partea lata a triunghiului si astfel se formeaza cornurile.
Acesteaa se aseaza pe tava de copt captusita cu hirtie de copt si se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Eventual daca se doreste se poat presara deasupra cu chimen, susan, mac... si se introduc in cuptorul incins la 180. pentru ca.15-20 min.

***tip***
Preparati reteta pina la unsul cu ou deasupra, acoperiti tava cu folie de nailon si lasati la rece, de ex. la frigider pina a doua zi.
A doua zi se scoate si se lasa la temp. camerei ca. 2 ore, sau se introduce la copt in cuptorul ***neincins***.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://leckereien.blogspot.com/2010/04/cornuri-picante.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada de porc in sos de rosii

Rulada de porc in sos de rosii

Carnea de porc spalata si uscata se bate cu ciocanul ca la snitele.Se condimenteaza cu sare,piper

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Oale se amesteca ca si pentru omleta, se adauga un varf de sare, piper negru, se pune faina (aluatul

25 voturi    8 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    O prezentare de exceptie.Felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Delicios aperitiv.Frumoasa prezentare,felicitari!

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Un aperitiv delicios!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      buna idee frumos arata bravo

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Vai "surioaro" ce fain ti-au iesit cornuletele ! Cred ca au iesit delicioase.... Le asteptam mai demult ! Felicitari !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      i-mi plac mult!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte frumoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Ce bunnnn...imi place mult.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      foarte interesante am sa icerc si eu.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Sunt foarte frumoase.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Cornurile delicioase,iar prezentarea de nota 10 .Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • aluat-1-:
  • - 250g faina alba de griu
  • - 6g drojdie uscata
  • - 1/2lc sare
  • - 1 ou
  • - 100ml lapte caldut
  • - 50g unt
  • aluat-2-:
  • - 2 rolle de aluat foietaj rotunde de preferinta
  • umplutura:
  • - 1 cutie de smintina groasa(Creme Fraiche)-200g
  • - 150g sunca taiata marunt
  • - 150g cascaval ras
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • - 1 galbenus de ou
  • - 2-3ls lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O prezentare de exceptie.Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Beef Wellington, romanesc