~aluat:
Primul aluat se malaxeaza si se lasa sa dospeasca ca 30min.
Se imparte in doua si se intinde doua foi rotunde sau dreptunghiulare, intr-e doua folii de hirtie de copt sau folie de nailon alimentara.
Astfel foaia intinsa se aseaza pe foia de foietaj.Foaia cu drojdie trebuie sa fie deasupra.
~umplutura:
Ori se amesteca ingredientele de umplutura si se pun in fiecare triunghi de aluat taiat in prealabil in triunghiuri de marime dorita.
Ori se ung foile cu smintina si deasupra se presara sunca si cacavalul.
Aluatu se ruleaza incepind cu partea lata a triunghiului si astfel se formeaza cornurile.
Acesteaa se aseaza pe tava de copt captusita cu hirtie de copt si se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Eventual daca se doreste se poat presara deasupra cu chimen, susan, mac... si se introduc in cuptorul incins la 180. pentru ca.15-20 min.
***tip***
Preparati reteta pina la unsul cu ou deasupra, acoperiti tava cu folie de nailon si lasati la rece, de ex. la frigider pina a doua zi.
A doua zi se scoate si se lasa la temp. camerei ca. 2 ore, sau se introduce la copt in cuptorul ***neincins***.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://leckereien.blogspot.com/2010/04/cornuri-picante.html
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii