autor:

Fara foto

» » Retete de post

Cornuri

Autor: Luana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg faina, 100 g drojdie, 5 linguri zahar, 1 lingurita sare, 200 ml ulei, 500 ml lapte cald, fineti, pentru sirop, 200 g zahar, 200 ml apa, decor, nuca de cocos/ zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr'un castron de marime medie.Drojdia se pune intr'un bol impreuna cu zaharul si se amesteca pana se formeaza o pasta.Se pune in castron sarea,laptele,uleiul si pasta de drojdie.
Se framanta foarte bine si se lasa la dospit aproximativ o jumatate de ora.Dupa ce a dospit,se ia putin cate putin aluat si se intnde o foaie de 0,5 cm grosime aproximativ...Se formeaza 6-8 triunghiuri pe care se aseaza cu lingurita fineti,iar apoi se ruleaza si se aseaza in tava de copt.
Se da la cuptor pentru 20 minute.
Siropul
Se pune zaharul si apa la fiert si se amesteca pana s'a topit zaharul.
Se da fiecare cornulet prin sirop,dupa care se presara nuca de cocos sau zahar pudra dupa preferinta.
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
CORNURI FANTEZIE

CORNURI FANTEZIE

Drojdia se pune la dizolvat in lapte si se pune si zaharul.Intr-un castron se pune faina ,ouale maiaua

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri
Cornuri cu branza si cascaval

Cornuri cu branza si cascaval

Dizolvăm drojdia în puţină apă călduţă, adăugăm zahărul şi lăsăm să se odihnească

28 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 100 g drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 500 ml lapte cald
  • fineti
  • pentru sirop
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • decor
  • nuca de cocos/ zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Tortellini (urechiuse)cu ciuperci