autor:

Fara foto

» » Retete de post

Cornuri

Autor: Luana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg faina, 100 g drojdie, 5 linguri zahar, 1 lingurita sare, 200 ml ulei, 500 ml lapte cald, fineti, pentru sirop, 200 g zahar, 200 ml apa, decor, nuca de cocos/ zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr'un castron de marime medie.Drojdia se pune intr'un bol impreuna cu zaharul si se amesteca pana se formeaza o pasta.Se pune in castron sarea,laptele,uleiul si pasta de drojdie.
Se framanta foarte bine si se lasa la dospit aproximativ o jumatate de ora.Dupa ce a dospit,se ia putin cate putin aluat si se intnde o foaie de 0,5 cm grosime aproximativ...Se formeaza 6-8 triunghiuri pe care se aseaza cu lingurita fineti,iar apoi se ruleaza si se aseaza in tava de copt.
Se da la cuptor pentru 20 minute.
Siropul
Se pune zaharul si apa la fiert si se amesteca pana s'a topit zaharul.
Se da fiecare cornulet prin sirop,dupa care se presara nuca de cocos sau zahar pudra dupa preferinta.
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Pentru inceput am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si

0 voturi    0 comentarii
1h
Sandviciuri
Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de

12 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 100 g drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 500 ml lapte cald
  • fineti
  • pentru sirop
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • decor
  • nuca de cocos/ zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

0 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Chec umed cu rahat