autor:

Fara foto

» » Retete de post

Cornuri

Autor: Luana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg faina, 100 g drojdie, 5 linguri zahar, 1 lingurita sare, 200 ml ulei, 500 ml lapte cald, fineti, pentru sirop, 200 g zahar, 200 ml apa, decor, nuca de cocos/ zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr'un castron de marime medie.Drojdia se pune intr'un bol impreuna cu zaharul si se amesteca pana se formeaza o pasta.Se pune in castron sarea,laptele,uleiul si pasta de drojdie.
Se framanta foarte bine si se lasa la dospit aproximativ o jumatate de ora.Dupa ce a dospit,se ia putin cate putin aluat si se intnde o foaie de 0,5 cm grosime aproximativ...Se formeaza 6-8 triunghiuri pe care se aseaza cu lingurita fineti,iar apoi se ruleaza si se aseaza in tava de copt.
Se da la cuptor pentru 20 minute.
Siropul
Se pune zaharul si apa la fiert si se amesteca pana s'a topit zaharul.
Se da fiecare cornulet prin sirop,dupa care se presara nuca de cocos sau zahar pudra dupa preferinta.
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cornuri din aluat de cartofi

Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive cu brinza
CORNURI FOARTE PUFOASE

CORNURI FOARTE PUFOASE

Se pune faina intr-un bol,se face un vulcan ,se adauga drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 100 g drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 500 ml lapte cald
  • fineti
  • pentru sirop
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • decor
  • nuca de cocos/ zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bors de cartofi Bors de cartofi

Am cur??at si t?iat legumele, apoi le-am pus într-o oala la fiert, întâi ceapa, ardeii, morcovul si r?d?cina de p?trunjel,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Mancarica de vinete