autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Coronita cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru aprox. 16 bucati): 150 g ciocolata amaruie (rasa), , 250 g unt sau margarina, , 200 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1 plic zahar vanilat, , 6 oua mijlocii, , 500 g faina, , 1 plic praf de copt, , 6-8 linguri lapte, , 150 g ciocolata amaruie (rupta bucatele), , 200 g ciocolata de menaj (maro), , 100 g ciocolata de menaj (alba).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma untul (margarina) si zaharul, se adauga sarea, zaharul vanilat, ouale - unul cate unul, faina + praful de copt, alternativ cu laptele, putin cate putin si, la sfarsit, ciocolata rasa si cea rupta bucatele.
Se toarna aluatul intr-o forma de savarina (coroana) unsa cu unt si presarata cu pesmet (continut: 2,5 l) si se coace 60-70 de minute in cuptorul incins la 150gr.. Se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.
Se toaca si se topesc - separat, pe baie de aburi, ciocolatele de menaj pentru glazura. Se acopera coronita mai intai cu glazura maro, dupa care se „stropeste” cu cea alba. Se trece cu dintii unei furculite peste toata suprafata coronitei, dupa care se lasa ciocolata sa se inchege
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,in ordinea urmatoare:

14 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Blatul : Se macina nucile care au fost tinute putin la cuptor. Se hidrateaza stafidele in cognac

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru aprox. 16 bucati): 150 g ciocolata amaruie (rasa)
  • 250 g unt sau margarina
  • 200 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 oua mijlocii
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 6-8 linguri lapte
  • 150 g ciocolata amaruie (rupta bucatele)
  • 200 g ciocolata de menaj (maro)
  • 100 g ciocolata de menaj (alba).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu rubarba si bezea