Coronita cu ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru aprox. 16 bucati): 150 g ciocolata amaruie (rasa),
  • 250 g unt sau margarina,
  • 200 g zahar,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 6 oua mijlocii,
  • 500 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 6-8 linguri lapte,
  • 150 g ciocolata amaruie (rupta bucatele),
  • 200 g ciocolata de menaj (maro),
  • 100 g ciocolata de menaj (alba).

Mod de preparare

Se freaca spuma untul (margarina) si zaharul, se adauga sarea, zaharul vanilat, ouale - unul cate unul, faina + praful de copt, alternativ cu laptele, putin cate putin si, la sfarsit, ciocolata rasa si cea rupta bucatele.

Se toarna aluatul intr-o forma de savarina (coroana) unsa cu unt si presarata cu pesmet (continut: 2,5 l) si se coace 60-70 de minute in cuptorul incins la 150gr.. Se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.

Se toaca si se topesc - separat, pe baie de aburi, ciocolatele de menaj pentru glazura. Se acopera coronita mai intai cu glazura maro, dupa care se „stropeste” cu cea alba. Se trece cu dintii unei furculite peste toata suprafata coronitei, dupa care se lasa ciocolata sa se inchege

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise