autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Coronita cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru aprox. 16 bucati): 150 g ciocolata amaruie (rasa), , 250 g unt sau margarina, , 200 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1 plic zahar vanilat, , 6 oua mijlocii, , 500 g faina, , 1 plic praf de copt, , 6-8 linguri lapte, , 150 g ciocolata amaruie (rupta bucatele), , 200 g ciocolata de menaj (maro), , 100 g ciocolata de menaj (alba).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma untul (margarina) si zaharul, se adauga sarea, zaharul vanilat, ouale - unul cate unul, faina + praful de copt, alternativ cu laptele, putin cate putin si, la sfarsit, ciocolata rasa si cea rupta bucatele.
Se toarna aluatul intr-o forma de savarina (coroana) unsa cu unt si presarata cu pesmet (continut: 2,5 l) si se coace 60-70 de minute in cuptorul incins la 150gr.. Se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.
Se toaca si se topesc - separat, pe baie de aburi, ciocolatele de menaj pentru glazura. Se acopera coronita mai intai cu glazura maro, dupa care se „stropeste” cu cea alba. Se trece cu dintii unei furculite peste toata suprafata coronitei, dupa care se lasa ciocolata sa se inchege
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,in ordinea urmatoare:

14 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru aprox. 16 bucati): 150 g ciocolata amaruie (rasa)
  • 250 g unt sau margarina
  • 200 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 oua mijlocii
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 6-8 linguri lapte
  • 150 g ciocolata amaruie (rupta bucatele)
  • 200 g ciocolata de menaj (maro)
  • 100 g ciocolata de menaj (alba).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Galuste cu surpriza