autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Coronita cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru aprox. 16 bucati): 150 g ciocolata amaruie (rasa), , 250 g unt sau margarina, , 200 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1 plic zahar vanilat, , 6 oua mijlocii, , 500 g faina, , 1 plic praf de copt, , 6-8 linguri lapte, , 150 g ciocolata amaruie (rupta bucatele), , 200 g ciocolata de menaj (maro), , 100 g ciocolata de menaj (alba).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma untul (margarina) si zaharul, se adauga sarea, zaharul vanilat, ouale - unul cate unul, faina + praful de copt, alternativ cu laptele, putin cate putin si, la sfarsit, ciocolata rasa si cea rupta bucatele.
Se toarna aluatul intr-o forma de savarina (coroana) unsa cu unt si presarata cu pesmet (continut: 2,5 l) si se coace 60-70 de minute in cuptorul incins la 150gr.. Se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.
Se toaca si se topesc - separat, pe baie de aburi, ciocolatele de menaj pentru glazura. Se acopera coronita mai intai cu glazura maro, dupa care se „stropeste” cu cea alba. Se trece cu dintii unei furculite peste toata suprafata coronitei, dupa care se lasa ciocolata sa se inchege
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Blatul : Se macina nucile care au fost tinute putin la cuptor. Se hidrateaza stafidele in cognac

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru aprox. 16 bucati): 150 g ciocolata amaruie (rasa)
  • 250 g unt sau margarina
  • 200 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 oua mijlocii
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 6-8 linguri lapte
  • 150 g ciocolata amaruie (rupta bucatele)
  • 200 g ciocolata de menaj (maro)
  • 100 g ciocolata de menaj (alba).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tiramisu (reteta din Italia)