autor:

Maria68

» » Prajituri

Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 septembrie 2012

Ingrediente
Pentru o forma rotunda cu gaura la mijloc(20 cm), 150 g prune fara samburi, 60 g unt, 120 g zahar, 2 oua, 100 g faina, 1 lingurita vanilie, 4 lingurite praf de cacao de culoare inchisa, in plus pentru presarat, 1 praf de sare, grasime pentru tava, , Pentru crema de Ricotta:, 250 g branza Ricotta moale, 1/2 lingurita vanilie, 2-3 linguri lapte, 1 lingura zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade; se unge tava. Se freaca untul, adaugandu-se treptat zaharul.
Se face un piure din prune, cu tot cu zeama. Adaugam piureul impreuna cu vanilia si sarea, la compozitia de unt cu zahar.Se adauga ouale si se amesteca totul pana cand se obtine o compozitie cremoasa
Se cerne peste aceasta compozitie faina cu praful de copt si cel de cacao. Se amesteca doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.
Se coace prajitura 25 de minute in cuptorul incins. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute in forma. Apoi se desprinde din forma si se aseaza prajitura pe un gratar. se lasa sa se raceasca de tot.
Se trece branza Ricotta pentru crema printr-o strecuratoare fina . Se adauga vanilia, laptele si zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o crema. Se aseaza blatul pe un platou si se unge cu crema Ricotta. Deasupra se presara praful de cacao si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

-Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea.Se adauga pesmetul apoi se adauga si albusurile batute

8 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Foi cu mere si crema de vanilie

Foi cu mere si crema de vanilie

Foile: Intr-un bol amestecam apa minerala, uleiul, zaharul, coaja rasa de portocala si invartim

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    Arata super bine...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    o bunatate yumi,yumi...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru o forma rotunda cu gaura la mijloc(20 cm)
  • 150 g prune fara samburi
  • 60 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 1 lingurita vanilie
  • 4 lingurite praf de cacao de culoare inchisa
  • in plus pentru presarat
  • 1 praf de sare
  • grasime pentru tava
  • Pentru crema de Ricotta:
  • 250 g branza Ricotta moale
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Maria68
Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Ouale intregi se bat cu telul intr-un vas, se adauga zaharul amestecat cu faina si apoi laptele caldut.

4 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Oua cu bacon in sos de mustar

Oua cu bacon in sos de mustar

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Tort Sacher

Tort Sacher

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata super bine...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prăjitura Bounty