Coronite cu scortisoara

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Coronite cu scortisoara

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina de grau (000)
  • 450 ml apa calda
  • 100 ml ulei palmier/ulei de floarea soarelui
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt zahar pt maia
  • 1 lgt sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 150 g ulei palmier
  • 4 lg cu varf zahar tos
  • 3 lg cu varf scortisoara
  • 4 lg cu varf amidon din porumb
  • Pentru uns:
  • ulei
  • Pentru uns (dupa ce scoatem din cuptor):
  • putina apa amestecata cu zahar
  • sirop de brad (optional)

Mod de preparare

1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt zahar si 3 lg faina de grau si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie stretch si o lasam la dospit intr-un loc caldut, lipsit de curenti 15-20 min.

2. Din faina ramasa dam deoparte 100 g, iar restul o vom pune intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem maiaua, zaharul, sarea si uleiul. Amestecam cu o lingura apoi framantam cu mainile 5-10 minute si incorporam treptat suta de grame de faina data deoparte.

3. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei, il acoperim cu folie alimentara sau cu un prosop si il lasam la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti pentru 1h - 1h si 30 min.

4. Pentru umplutura, intr-un vas amestecam bine toate ingredientele.

5. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

6. Aluatul dospit il impartim in doua, formam cate un cilindru si impartim in 12 bucatele pe care le vom modela sub forma de bile.

7. Intindem fiecare bila cat sa formam un oval, mai alungit. Intindem cate o lingurita de umplutura pe aluat si apoi taiem mijlocul ovalului in fasii mici.

8. Rasucim oblic aluatul si vom obtine un cilindru.

8. Cilindrul il rasucim din nou, ascundem capetele si va rezulta o coronita sau un melc. :)

9. Punem coronitele intr-o tava tatpetata cu hartie de copt, le lasam 10 min la dospit, le ungem apoi cu putin ulei si le bagam in cuptorul preincalzit 35-45 min, ultimele 5 minute crestem temperatura la 220 grade C pentru a se rumeni frumos.

10. Scoatem din cuptor si le ungem cu siropul format din apa si zahar, acoperim cu un prosop, lasam sa se absoarba apoi ungem cu sirop de brad. Operatiunea cu siropul de brad o mai repetam o data inainte de servire.

S-aveti Pofta!

Nota!

Daca nu aveti ulei de palmier, puteti folosi margarina sau puteti unge suprafata aluatului cu ulei obisnuit, pudrati cu zahar si scortisoara si abia apoi taiati ovalul fasii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Descopera reteta autentica de spaghete carbonara! O reteta italiana simpla si delicioasa, perfecta pentru o cina rapida si...

Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa
Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa

Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa

Salata de spanac cu oua si rosii este o alegere sanatoasa si delicioasa pentru orice masa. Iata o rețeta simpla pentru a...

Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise