autor:

Alina

» » , Retete de Pasti, Retete de post

Coronite cu scortisoara

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2014

Ingrediente
Aluat:, 1 kg faina de grau (000), 450 ml apa calda, 100 ml ulei palmier/ulei de floarea soarelui, 3 lg zahar, 1 lgt zahar pt maia, 1 lgt sare, 30 g drojdie proaspata, , Umplutura:, 150 g ulei palmier, 4 lg cu varf zahar tos, 3 lg cu varf scortisoara, 4 lg cu varf amidon din porumb, , Pentru uns:, ulei, , Pentru uns (dupa ce scoatem din cuptor):, putina apa amestecata cu zahar, sirop de brad (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt zahar si 3 lg faina de grau si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie stretch si o lasam la dospit intr-un loc caldut, lipsit de curenti 15-20 min.

2. Din faina ramasa dam deoparte 100 g, iar restul o vom pune intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem maiaua, zaharul, sarea si uleiul. Amestecam cu o lingura apoi framantam cu mainile 5-10 minute si incorporam treptat suta de grame de faina data deoparte.

3. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei, il acoperim cu folie alimentara sau cu un prosop si il lasam la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti pentru 1h - 1h si 30 min.

4. Pentru umplutura, intr-un vas amestecam bine toate ingredientele.

5. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

6. Aluatul dospit il impartim in doua, formam cate un cilindru si impartim in 12 bucatele pe care le vom modela sub forma de bile.

7. Intindem fiecare bila cat sa formam un oval, mai alungit. Intindem cate o lingurita de umplutura pe aluat si apoi taiem mijlocul ovalului in fasii mici.

8. Rasucim oblic aluatul si vom obtine un cilindru.

8. Cilindrul il rasucim din nou, ascundem capetele si va rezulta o coronita sau un melc. :)

9. Punem coronitele intr-o tava tatpetata cu hartie de copt, le lasam 10 min la dospit, le ungem apoi cu putin ulei si le bagam in cuptorul preincalzit 35-45 min, ultimele 5 minute crestem temperatura la 220 grade C pentru a se rumeni frumos.

10. Scoatem din cuptor si le ungem cu siropul format din apa si zahar, acoperim cu un prosop, lasam sa se absoarba apoi ungem cu sirop de brad. Operatiunea cu siropul de brad o mai repetam o data inainte de servire.



S-aveti Pofta!



Nota!

Daca nu aveti ulei de palmier, puteti folosi margarina sau puteti unge suprafata aluatului cu ulei obisnuit, pudrati cu zahar si scortisoara si abia apoi taiati ovalul fasii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mujedera(specific arab)

Mujedera(specific arab)

Lintea,curatata si spalata(neinmuiata),se fierbe cam 20 minute.In apa in care se fierbe se pune cca

13 voturi    13 comentarii
2h
Retete de post
Ciorba de post cu loboda

Ciorba de post cu loboda

Se calesc legumele intr-o oala incapatoare, in putin ulei incins, astfel: mai intai, ceapa tocata

3 voturi    5 comentarii
50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tonco Dorel Si Cristina , 18 aprilie 2014

    cred ca are si cacao.....cel putin asa arata

  • Fara foto

    Tonco Dorel Si Cristina , 18 aprilie 2014

    cred ca are si cacao.....

  • Fara foto

    Mihaela Bontas Anghelescu , 17 aprilie 2014

    Geniala ideea,iar combinatiile pot fi multiple,multumesc :)

    • Fara foto

      Llili Troaca , 30 martie 2014

      Ceva f.f. bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina de grau (000)
  • 450 ml apa calda
  • 100 ml ulei palmier/ulei de floarea soarelui
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt zahar pt maia
  • 1 lgt sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 150 g ulei palmier
  • 4 lg cu varf zahar tos
  • 3 lg cu varf scortisoara
  • 4 lg cu varf amidon din porumb
  • Pentru uns:
  • ulei
  • Pentru uns (dupa ce scoatem din cuptor):
  • putina apa amestecata cu zahar
  • sirop de brad (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Curry de conopida