autor:

Alina

» » , Retete de Pasti, Retete de post

Coronite cu scortisoara

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2014

Ingrediente
Aluat:, 1 kg faina de grau (000), 450 ml apa calda, 100 ml ulei palmier/ulei de floarea soarelui, 3 lg zahar, 1 lgt zahar pt maia, 1 lgt sare, 30 g drojdie proaspata, , Umplutura:, 150 g ulei palmier, 4 lg cu varf zahar tos, 3 lg cu varf scortisoara, 4 lg cu varf amidon din porumb, , Pentru uns:, ulei, , Pentru uns (dupa ce scoatem din cuptor):, putina apa amestecata cu zahar, sirop de brad (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt zahar si 3 lg faina de grau si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie stretch si o lasam la dospit intr-un loc caldut, lipsit de curenti 15-20 min.

2. Din faina ramasa dam deoparte 100 g, iar restul o vom pune intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem maiaua, zaharul, sarea si uleiul. Amestecam cu o lingura apoi framantam cu mainile 5-10 minute si incorporam treptat suta de grame de faina data deoparte.

3. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei, il acoperim cu folie alimentara sau cu un prosop si il lasam la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti pentru 1h - 1h si 30 min.

4. Pentru umplutura, intr-un vas amestecam bine toate ingredientele.

5. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

6. Aluatul dospit il impartim in doua, formam cate un cilindru si impartim in 12 bucatele pe care le vom modela sub forma de bile.

7. Intindem fiecare bila cat sa formam un oval, mai alungit. Intindem cate o lingurita de umplutura pe aluat si apoi taiem mijlocul ovalului in fasii mici.

8. Rasucim oblic aluatul si vom obtine un cilindru.

8. Cilindrul il rasucim din nou, ascundem capetele si va rezulta o coronita sau un melc. :)

9. Punem coronitele intr-o tava tatpetata cu hartie de copt, le lasam 10 min la dospit, le ungem apoi cu putin ulei si le bagam in cuptorul preincalzit 35-45 min, ultimele 5 minute crestem temperatura la 220 grade C pentru a se rumeni frumos.

10. Scoatem din cuptor si le ungem cu siropul format din apa si zahar, acoperim cu un prosop, lasam sa se absoarba apoi ungem cu sirop de brad. Operatiunea cu siropul de brad o mai repetam o data inainte de servire.



S-aveti Pofta!



Nota!

Daca nu aveti ulei de palmier, puteti folosi margarina sau puteti unge suprafata aluatului cu ulei obisnuit, pudrati cu zahar si scortisoara si abia apoi taiati ovalul fasii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Tonco Dorel Si Cristina , 18 aprilie 2014

    cred ca are si cacao.....cel putin asa arata

  • Tonco Dorel Si Cristina , 18 aprilie 2014

    cred ca are si cacao.....

  • Mihaela Bontas Anghelescu , 17 aprilie 2014

    Geniala ideea,iar combinatiile pot fi multiple,multumesc :)

    • Llili Troaca , 30 martie 2014

      Ceva f.f. bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina de grau (000)
  • 450 ml apa calda
  • 100 ml ulei palmier/ulei de floarea soarelui
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt zahar pt maia
  • 1 lgt sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 150 g ulei palmier
  • 4 lg cu varf zahar tos
  • 3 lg cu varf scortisoara
  • 4 lg cu varf amidon din porumb
  • Pentru uns:
  • ulei
  • Pentru uns (dupa ce scoatem din cuptor):
  • putina apa amestecata cu zahar
  • sirop de brad (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca