autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Coronite

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Ingrediente
Reteta asta o am de la bunica meami-a dat-o prin anul 1984 si de atunci o fac des., Am facut la ea,mici schimbari., , Pentru aluat, -6oo g faina, -250 g margarina sau unt(moale,nu topit), -2 oua intregi, -2 galbenusuri, -250 g zahar pudra, -arome(coaja de lamiie si vanilie), , Pentru umplutura, -200-250 g ciocolata amaruie(sau dupa, gust), -cca 30 g unt, -cca 50 g nuca macinata, -cca 3-4 linguri de gem, -cca30-40 g pistatia macinata(sau nuca)

Dificultate: Medie Timp: 5h

4 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa sa se odihneasca(acoperit),cam 15-20 minute.Apoi se intinde o foaie,cu grosimea de cca 3 mm.Aceasta foaie,se taie cu o forma rotunda(sau un pahar),cu diametrul de cca 4 cm.
Jumatate din aceste \"discuri\" se gauresc la mijloc(vezi poza),cu o forma mica,de cca 1-1,5 cm(diametru).
Cind sint gata,se pun in cuptorul preincalzit,la foc mijlociu,cca 15-20 minute.
Pentru umplutura de ciocolata,se topeste pe aburi ciocolata;cind ciocolata e topita,se pune untul;cind si untul e topit,se lasa umplutura de ciocolata sa se raceasca putin;apoi jumatate din biscuiti(unul cu orificiu,la mijloc si unul nu),se lipesc cu umplutura de ciocolata.Se dau,de jur-imprejur prin nuca macinata(vezi poza).
Cealalta jumatate de biscuiti,se lipesc cite doua,cu gem.;se dau,de jur-imprejur prin pistatia.
Cind sint gata,\"coronitele\"lipite cu ciocolata se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu cacao.In orificiu se pune putina ciocolata rasa(vezi poza).
\"Coronitele\" lipite cu gem se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coronite cu scortisoara

Coronite cu scortisoara

1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt

9 voturi    4 comentarii
2h
Retete de post
Prajitura rapida

Prajitura rapida

Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingreDiente. Albusurile batute spuma

678 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    husni , 05 ianuarie 2010

    Asa e Lumi:e nevoie de putina rabdare;dar merita !Te asigur. Se pot face si negaurite,cum a facut Mari(eu fac islerele,negaurite,dar mai mici).

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    bune! Usor de facut dar trebuie si migala la finisare!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Am făcut şi eu fursecuri cu o cocă asemănătoare, dar nu le-am găuri la mijloc, le-am lipit cu o cremă de ciocolată şi am dat marginile prin nucă pisată. Le-am ornat cu un sirop de ciocolată.

Dificultate

Medie

Timp

5h

4 voturi

Ingrediente

  • Reteta asta o am de la bunica meami-a dat-o prin anul 1984 si de atunci o fac des.
  • Am facut la ea,mici schimbari.
  • Pentru aluat
  • -6oo g faina
  • -250 g margarina sau unt(moale,nu topit)
  • -2 oua intregi
  • -2 galbenusuri
  • -250 g zahar pudra
  • -arome(coaja de lamiie si vanilie)
  • Pentru umplutura
  • -200-250 g ciocolata amaruie(sau dupa
  • gust)
  • -cca 30 g unt
  • -cca 50 g nuca macinata
  • -cca 3-4 linguri de gem
  • -cca30-40 g pistatia macinata(sau nuca)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni

Asa e Lumi:e nevoie de putina rabdare;dar merita !Te asigur. Se pot face si negaurite,cum a facut Mari(eu fac islerele,negaurite,dar mai mici).

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Banana bum