autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cosulete

Autor: florentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
Foaie:, -400 gr. faina, -250 gr. margarina, -150 gr. zahar, -4 oua(numai galbenusurile), -praf de copt, , Crema:, -3 albusuri, -150 gr. zahar, -150 gr. nuci macinate

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Foaie:

Se freaca margarina cu zaharul,se adauga galbenusurile si apoi faina in care s-a incorporat praful de copt.Se face o coca din care se rup bilute potrivite si se pun in forme mici ca cele pentru briose pe care le ungeti in prealabil cu unt.



Crema:

Albusurile se bat spuma cu zaharul si nucile macinate.Se pune in cosulete gem,se adauga bezeaua de albus,apoi se dau la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cosulete de ciocolata

Cosulete de ciocolata

Se topeste ciocolata la bain-marie, separat cea alba si cea neagra. Se lasa deoparte se se racoreasca

6 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Cosulete cu legume si ceapa rosie

Cosulete cu legume si ceapa rosie

1Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale,sare si oul batut,un aluat omogen care

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Cred ca sunt foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Foaie:
  • -400 gr. faina
  • -250 gr. margarina
  • -150 gr. zahar
  • -4 oua(numai galbenusurile)
  • -praf de copt
  • Crema:
  • -3 albusuri
  • -150 gr. zahar
  • -150 gr. nuci macinate

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca sunt foarte bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Amandine