Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar,pana se obtine o crema.Se adauga apoi untul,laptele,uleiul,coaja de portocala,esenta de vanilie si bicarb.de amoniu stins intr-o lingura cu otet.Se framanta bine.Se intinde o foaie de aluat, nu foarte groasa si se taie cercuri cu care se umplu apoi formele de cosulet.
Albusurile se bat cu restul de zahar.Cand s-au intarit se adauga nucile,cacaua si esenta de vanilie.Se pun intr-o punga care se taie la un colt.
In formele imbracate cu aluat se pune cate o lingurita de dulceata iar deasupra se pune(cu ajutorul pungii)amestecul de bezea.
Se incalzeste inainte cuptorul.Se coc la foc potrivit timp de 20-25 min.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii