Aluat:
Se freaca galbenusurile cu zaharul,sare si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.Cel mai bine e sa folositi mixerul.Apoi se adauga margarina si se amesteca bine,adugati faina si amestecati pana devine un aluat omogen.Se formeaza o minge care se lasa la figinder 30 de minute.Dupa ce s-a racit bine,se scoate si se formeaza mici bilute(in functie de marimea formei)care se pun in forme,se preseaza bine pe fundul si marginile formei.Se dau la cuptorul incins la 180 gC pentru 30 de minute.Se lasa sa se raceasca si se scot cu grija sa nu se rupa.
Crema de vanilie:
Se amesteca oualele cu zaharul,sarea si faina cu putin lapte rece-200ml.Separat se pune restul de lapte la fiert intr-o oala cu peretii dublii si cand a dat in fiert se toarna compozitia de oua in fir subtire amestecand continu.La urma se pune vanilia(daca aveti baton de vanilie,taiati-l pe lungime, scoateti semintele si le puneti in lapate) se adauga untul si se ia crema de pe foc.Se lasa sa se racesca foarte bine.Cu aceasta crema se umple cosuletele si se orneaza cu fucte de sezon,sau dupa gustul fiecaruia.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii