autor:

Lia Maria

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Cosulete cu nuca si magiun

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Aluat:, , 600g faina, 300g unt 80%, 4 galbenusuri, 100g smantana de gatit, 100g zahar praf, 1 lingurita extract vanilie, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingura suc de lamaie, 1 praf de sare, , Umplutura:, , 600g magiun de prune, 6 albusuri, 200g zahar tos, 1 fiola esenta de rom, 300g nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat avem nevoie de un bol incapator in care adaugam faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam untul la temperatura camerei, galbenusele, zaharul, sarea, bicarbonatul stins cu lamaie si smantana. Amestecam si framantam putin pana optinem un aluat bine legat si ne lipicios. Adunam aluatul intr-o gramajoara, acoperim cu folie si dam la rece de pe o zi pe alta, sau cel putin 2h.
Pentru copt, pregatim formele ondulate de tabla ;-) , le ungem bine cu ulei, apoi cu un servet de hartie tamponam si indepartam excesul de ulei.
Intindem aluatul pe masa infainata cam de 1/2cm si cu un disc, ceva mai mare decat formele, decupam cercuri pe care le asezam in forme, apasand usor aluatul pe marginile ondulate.

In fiecare cosulet adaugam cate o lingurita de magiun si asezam cosuletele in tava de copt.
Albusurile le batem cu zaharul pana optinem o spuma ferma apoi adaugam esenta si nuca macinata. Incorporam nuca in bezea, amestecand usor cu o paleta. Punem spuma intr-un pos si umplem fiecare cosulet acoperind complet magiunul.
Punem tava in cuptorul dinainte incalzit, pentru 25' la 160*.
Asa fierbinti, dupa doar 2-3' dupa ce le-am scos din cuptor, cu o manusa trasa pe mana stanga, luam fiecare forma de tabla, o inclinam usor deasupra palmei drepte si cosuletele vor cadea singure :-D , apoi le asezam pe un gratar la racit.
Cans sunt complet reci se pudreaza cu zahar . In total am optinut 46 de cosulete super delicioase :lol:

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu nuca si magiun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cotlete de porc cu gorgonzola si nuci

Cotlete de porc cu gorgonzola si nuci

Taie nucile, dar nu le mărunți prea tare (1), fiindcă vei dori să le simți textura în

1 vot    0 comentarii
35 min
Retete de Craciun
Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

29 voturi    12 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600g faina
  • 300g unt 80%
  • 4 galbenusuri
  • 100g smantana de gatit
  • 100g zahar praf
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 600g magiun de prune
  • 6 albusuri
  • 200g zahar tos
  • 1 fiola esenta de rom
  • 300g nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza,

25 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Fursecuri cu crema de ciocolata