autor:

Lia Maria

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Cosulete cu nuca si magiun

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Aluat:, , 600g faina, 300g unt 80%, 4 galbenusuri, 100g smantana de gatit, 100g zahar praf, 1 lingurita extract vanilie, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingura suc de lamaie, 1 praf de sare, , Umplutura:, , 600g magiun de prune, 6 albusuri, 200g zahar tos, 1 fiola esenta de rom, 300g nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat avem nevoie de un bol incapator in care adaugam faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam untul la temperatura camerei, galbenusele, zaharul, sarea, bicarbonatul stins cu lamaie si smantana. Amestecam si framantam putin pana optinem un aluat bine legat si ne lipicios. Adunam aluatul intr-o gramajoara, acoperim cu folie si dam la rece de pe o zi pe alta, sau cel putin 2h.
Pentru copt, pregatim formele ondulate de tabla ;-) , le ungem bine cu ulei, apoi cu un servet de hartie tamponam si indepartam excesul de ulei.
Intindem aluatul pe masa infainata cam de 1/2cm si cu un disc, ceva mai mare decat formele, decupam cercuri pe care le asezam in forme, apasand usor aluatul pe marginile ondulate.

In fiecare cosulet adaugam cate o lingurita de magiun si asezam cosuletele in tava de copt.
Albusurile le batem cu zaharul pana optinem o spuma ferma apoi adaugam esenta si nuca macinata. Incorporam nuca in bezea, amestecand usor cu o paleta. Punem spuma intr-un pos si umplem fiecare cosulet acoperind complet magiunul.
Punem tava in cuptorul dinainte incalzit, pentru 25' la 160*.
Asa fierbinti, dupa doar 2-3' dupa ce le-am scos din cuptor, cu o manusa trasa pe mana stanga, luam fiecare forma de tabla, o inclinam usor deasupra palmei drepte si cosuletele vor cadea singure :-D , apoi le asezam pe un gratar la racit.
Cans sunt complet reci se pudreaza cu zahar . In total am optinut 46 de cosulete super delicioase :lol:

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu nuca si magiun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chiftelute de curcan cu maioneza

Chiftelute de curcan cu maioneza

Chiftelutele: Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, morcovul si le tocam

3 voturi    2 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Turta dulce

Turta dulce

Intr-o tigaie sau oala am caramelizat 50g zahar, peste am turnat apa si am lasat sa se topeasca tot

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600g faina
  • 300g unt 80%
  • 4 galbenusuri
  • 100g smantana de gatit
  • 100g zahar praf
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 600g magiun de prune
  • 6 albusuri
  • 200g zahar tos
  • 1 fiola esenta de rom
  • 300g nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Fursecuri fragede