autor:

Lia Maria

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Cosulete cu nuca si magiun

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Aluat:, , 600g faina, 300g unt 80%, 4 galbenusuri, 100g smantana de gatit, 100g zahar praf, 1 lingurita extract vanilie, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingura suc de lamaie, 1 praf de sare, , Umplutura:, , 600g magiun de prune, 6 albusuri, 200g zahar tos, 1 fiola esenta de rom, 300g nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat avem nevoie de un bol incapator in care adaugam faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam untul la temperatura camerei, galbenusele, zaharul, sarea, bicarbonatul stins cu lamaie si smantana. Amestecam si framantam putin pana optinem un aluat bine legat si ne lipicios. Adunam aluatul intr-o gramajoara, acoperim cu folie si dam la rece de pe o zi pe alta, sau cel putin 2h.
Pentru copt, pregatim formele ondulate de tabla ;-) , le ungem bine cu ulei, apoi cu un servet de hartie tamponam si indepartam excesul de ulei.
Intindem aluatul pe masa infainata cam de 1/2cm si cu un disc, ceva mai mare decat formele, decupam cercuri pe care le asezam in forme, apasand usor aluatul pe marginile ondulate.

In fiecare cosulet adaugam cate o lingurita de magiun si asezam cosuletele in tava de copt.
Albusurile le batem cu zaharul pana optinem o spuma ferma apoi adaugam esenta si nuca macinata. Incorporam nuca in bezea, amestecand usor cu o paleta. Punem spuma intr-un pos si umplem fiecare cosulet acoperind complet magiunul.
Punem tava in cuptorul dinainte incalzit, pentru 25' la 160*.
Asa fierbinti, dupa doar 2-3' dupa ce le-am scos din cuptor, cu o manusa trasa pe mana stanga, luam fiecare forma de tabla, o inclinam usor deasupra palmei drepte si cosuletele vor cadea singure :-D , apoi le asezam pe un gratar la racit.
Cans sunt complet reci se pudreaza cu zahar . In total am optinut 46 de cosulete super delicioase :lol:

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu nuca si magiun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmale in cuib

Sarmale in cuib

Tocam ceapa marunt, spalam orezul si le punem intr-un castron peste carnea tocata. Amestecam si

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600g faina
  • 300g unt 80%
  • 4 galbenusuri
  • 100g smantana de gatit
  • 100g zahar praf
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 600g magiun de prune
  • 6 albusuri
  • 200g zahar tos
  • 1 fiola esenta de rom
  • 300g nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulouri din pulpe de pui cu prosciutto si patrunjel verde