Foietajul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.
Presaram putina faina pe masa de lucru si asezam aluatul foietaj.
Cu sucitorul il mai intindem putin, dar nu foarte mult.
Cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar decupam 20 de cerculete.
Jumatate din ele le lasam asa si jumatate le facem o gaura in mijloc cu un cerculet mai mic.
Din aluatul ce ramane intre cercuri, mai intindem o foaie subtirica si mai decupam 10 cerculete si le gaurim si pe acestea pe mijloc.
Ungem o tava cu margarina si tapetam cu hartie de copt.
Punem primele 10 bucatele de aluat negaurite.
Ungem marginile cu putina apa si asezam cate doua randuri de cerculete gaurite pe fiecare.
Dam tava in cuptorul incins si lasam sa se rumeneasca cosuletele.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Taiem cutia de ton, punem tonul intr-un bol, dar uleiul il scurgem si il aruncam.
Castraveciorii ii taiem cubulete mici si ii punem peste ton.
Mai adaugam maioneza, zeama de lamaie, mararul.
Potrivim gustul cu sare si piper.
Amestecam cu o lingura pana toate ingredientele sunt omogenizate.
Cosulete de foietaj vor avea in interior pe mijloc o mica umflatura.Puteti sa o scobiti si sa o scoateti sa incapa mai multa salata.
Cu ajutorul unei lingurite umplem cosulete cu salata de ton, usor sa nu le rupem.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii