Cosulete cu vinete

Ceapa o taiem solzisori.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cosulete cu vinete

Ingrediente

  • Aluat cosulete
  • -100 gr unt
  • -100 gr untura
  • -300 gr faina
  • -100 ml apa
  • -sare
  • Umplutura :
  • -600 gr vinete coapte si tocate
  • -200 gr cascaval afumat
  • -1 ceapa
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei

Mod de preparare

Aluatul :


Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati.

Intr-un vas, punem faina si restul ingredientelor, mai putin apa. Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa, pana cand avem un aluat omogen si maleabil.

Il punem la frigider pentru aproximativ 1 ora, in folie de plastic.


Umplutura:

Ceapa o taiem solzisori si o calim in ulei. Scurgem excesul de ulei si punem ceapa peste vinetele tocate si scurse.

Razuim cascavalul si il lasam, deocamdata deoparte.

Ouale le separam : galbenusurile le batem cu o furculita impreuna cu sare si piper, albusurile deocamdata le lasam deoparte la temperatura camerei.

Amestecam vinetele cu ceapa, ¾ parti din cascaval si galbenusurile si gustam sa vedem daca sunt potrivite de sare si piper.


Din aluat, intindem o foaie cam de 0.5 cm grosime si decupam cercuri cu un pahar. Asezam cercurile in formele de tarta sau briose.

Acum e momentul sa batem albusurile spuma tare si sa le incorporam prin rasturnare, in vinete.

Umplem cosuletele cu vinete si dam totul la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.

Scoatem din cuptor si presaram deasupra fiecarui cosulet putin cascaval razuit (din cel ramas ), punem din nou la cuptor si mai lasam 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise