autor:

Fara foto

» » Aperitive

cosulete de cartofi cu legume

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
-2-3 cartofi mari, -1-2 dovlecei, -1 vanata mare, -un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete), -1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat), 1-00 gr.smantana vegetala, -oregan, -sare., ulei

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in felii subtiri , apoi in betisoare subtiri. Betisoarele de cartofi le uscam bine, de apa lasata, cu hartie de bucatarie iar apoi le punem pe fundul unei strecuratoare (sita) din inox, le dam forma de cosulet(cuib), iar apoi le frigem in ulei bine incalzit, introducand strecuratoarea direct in ulei.

La inceput presam putin cu o lingura in centru ,asa raman compacte si se lipesc intre ele, formandu-se cosuletul.

Cand sunt gata, bine rumenite,se impinge strecuratoarea cu furculita de dedesubt, cosuletul se desprinde, se pun pe hartie de bucatarie sa se scurga de ulei iar apoi se sareaza.Intre timp se spala dovleceii si vinetele, se pune la inmuiat in apa calduta ciupercile deshidratate. Dovleceii se taie betisoare iar vanata cubulete,lasandu-le cu tot cu coaja. Se pune in tigaie putin ulei,se adauga cubuletele de vinete si dovleceii, se calesc putin, se adauga ciupercile inmuiate si taiate,apoi se pune praful de usturoi.

Daca se usuca mult pe foc, se adauga putina apa. Dupa aceea se adauga smantana vegetala, oreganul, sare .

Se amesteca 1-2 minute iar apoi sunt gata.
Cu aceasta compozitie se umplu cosuletele de cartofi prajiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "cosulete de cartofi cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Se rup coditele si se decojesc ciupercile.Se spala ciupercile si coditele iar dupa aceea se toaca

21 voturi    8 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de avocado

Salata de avocado

Se aleg avocado cat mai coapte (cand ajung din verde la culoare inchisa)se curata de coaja si se

8 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • -2-3 cartofi mari
  • -1-2 dovlecei
  • -1 vanata mare
  • -un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete)
  • -1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat)
  • 1-00 gr.smantana vegetala
  • -oregan
  • -sare.
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
clatite

clatite

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Muffins sarati