autor:

Fara foto

» » Aperitive

cosulete de cartofi cu legume

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
-2-3 cartofi mari, -1-2 dovlecei, -1 vanata mare, -un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete), -1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat), 1-00 gr.smantana vegetala, -oregan, -sare., ulei

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in felii subtiri , apoi in betisoare subtiri. Betisoarele de cartofi le uscam bine, de apa lasata, cu hartie de bucatarie iar apoi le punem pe fundul unei strecuratoare (sita) din inox, le dam forma de cosulet(cuib), iar apoi le frigem in ulei bine incalzit, introducand strecuratoarea direct in ulei.

La inceput presam putin cu o lingura in centru ,asa raman compacte si se lipesc intre ele, formandu-se cosuletul.

Cand sunt gata, bine rumenite,se impinge strecuratoarea cu furculita de dedesubt, cosuletul se desprinde, se pun pe hartie de bucatarie sa se scurga de ulei iar apoi se sareaza.Intre timp se spala dovleceii si vinetele, se pune la inmuiat in apa calduta ciupercile deshidratate. Dovleceii se taie betisoare iar vanata cubulete,lasandu-le cu tot cu coaja. Se pune in tigaie putin ulei,se adauga cubuletele de vinete si dovleceii, se calesc putin, se adauga ciupercile inmuiate si taiate,apoi se pune praful de usturoi.

Daca se usuca mult pe foc, se adauga putina apa. Dupa aceea se adauga smantana vegetala, oreganul, sare .

Se amesteca 1-2 minute iar apoi sunt gata.
Cu aceasta compozitie se umplu cosuletele de cartofi prajiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "cosulete de cartofi cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata cu piept de pui la gratar

Salata cu piept de pui la gratar

Legumele se maruntesc asa cum doreste fiecare. Eu, am taiat rosiile cuburi si catravetii i-am dat

2 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Tarta vegetala cu dovlecei si vinete

Tarta vegetala cu dovlecei si vinete

Intr-o tigaie caliti ceapa tocata cu usturoiul(eu l-am lasat intreg)cu 2 linguri de ulei;caliti la

6 voturi    3 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • -2-3 cartofi mari
  • -1-2 dovlecei
  • -1 vanata mare
  • -un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete)
  • -1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat)
  • 1-00 gr.smantana vegetala
  • -oregan
  • -sare.
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
clatite

clatite

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Aperitiv cu spuma de branza