Cosulete de ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Cosulete de ciocolata

Ingrediente

  • Cosulete
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri iaurt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pastaie tonka
  • fructe de padure proaspete
  • menta proaspata

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain-marie, separat cea alba si cea neagra.

Se lasa deoparte se se racoreasca putin apoi se pune in forme de plastic speciale cate o lingura din fiecare culoare, amestecand putin cu varful unui cutit pentru efectul marmorat.

Se dau apoi la congelator formele pentru 10 minute.

Pentru crema, se amesteca mascarpone cu frisca batuta in prealabil, ciocolata alba topita la bain-marie si racorita putin, iaurtul, zaharul vanilat si pastaia tonka rasa.

Se da la congelator pentru a se intari putin.

La final, se scot cosuletele din forme, se pune crema si se orneaza cu fructe si menta proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor