autor:

merisor

» » Aperitive

Cosulete din foietaj cu de toate

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2016

Ingrediente
400 gr foietaj (o foaie), 200 gr urda de vaci, 1 ardei kapia, rosu, 150 gr sunca presata, 2 oua, 1 lingura gris, sare, piper, rosii cherry

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Intindem usor foaia de aluat, dezghetata complet si o taiem in patrate cam cat sa incapa in formele de briose. Mie mi-au iesit 12 patrate.



Asezam patratele in formele de briose adunandu-le mai mult catre interior, sa nu se reverse in timpul coacerii.



Taiem ardeiul in bucati, la fel si sunca presata.



Punem cate o lingura de urda in interiorul cosuletelor, apoi asezam aleatoriu, ardeiul si sunca presata.



Initial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose, totul s-a transformat in niste cosulete cu de toate.

Le-am umplut cam cu ce am avut eu prin frigider, dar se pot umple dupa gustul si imaginatia fiecaruia.

Foarte bune si de efect au fost, pentru cei care le-au servit!



Amestecam cele doua oua cu grisul, putina sare si putin piper si punem cate o lingura din acest amestec peste ingredientele din cosulete.



Deasupra asezam cate o rosie cherry.



Punem cosuletele intr-o tava pe care o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc bine cosuletele la exterior.



Noi le-am servit atat calde cat si reci cu patrunjel verde pe deasupra si ketchup, alaturi de o cana cu iaurt.





TIPS

- Grisul adaugat in oua, se va imprastia de fapt printre ingrediente si va absorbi lichidul pe care il va lasa branza in timpul tratamentului termic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete din foietaj cu de toate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Frigarui de creveti

Frigarui de creveti

Intr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua,

0 voturi    0 comentarii
34 min
Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Se iau ciupercile şi se curăţă, după care se spală bine cu apă rece. Li se vor tăia codiţele,

6 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 gr foietaj (o foaie)
  • 200 gr urda de vaci
  • 1 ardei kapia
  • rosu
  • 150 gr sunca presata
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • rosii cherry

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Mtabaq cu za'atar(oregano)