autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Aperitive

Cosulete din parmezan cu piept de pui si bacon

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru o portie, Parmezan Grana Padano, 100-150 g piept de pui, 3 felii de bacon, 100 g de rosii, 100 g de ceapa rosie, 3-4 masline, 2 frunze de salata iceberg, 20 ml de zeama de lamaie, Ulei, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se ia bucata de piept de pui se unge cu foarte putin ulei se pipereaza si se pune pe grill(gratar) se adauga cimbru si un praf de sare. Cand este facut se ia de pe grill si se lasa in asteptare. Ne apucam de pregatirea cosuletului de parmesan dupa cum urmeaza: se rade parmezanul pe razatoarea mica, dupa care se ia o tigaie antiaderenta care se pune pe foc pentru a se-ncalzi, nu se pune ulei, cand tigaia este incalzita se adauga parmezanul, se presara rotund in tigaie fara a se lasa loc intre razatura de parmezan, acesta se lasa un pic pe foc pana prinde un pic de culoare aurie si se va trage tigaia de pe foc iar cu o lingura de lemn se va incerca sa se scoata parmezanul din tigaie fara sa se rupa.
Dupa aceea, se va aseza pe o canita sau un pahar si va lua forma respectivului obiect cand se va raci, in cateva minute si se va forma un cosulet pe care noi il vom umple dupa cum urmeaza: se ia pieptul de pui care s-a racit si se va taia in bucati mai mari, vor rezulta aproximativ 12 bucati, care se impart in 4 bucati si se vor pune pe o felie de bacon si vom face un fel de buchetel. Salata se va taia foarte fin si se va pune zeama de lamiae se vor toca si rosiile in cubulete iar ceapa rosie, precum si maslinele ca in imaginile alaturate. Acestea se amesteca si se va umple cosuletul cu ele iar deasupra vom pune buchetelele de piept de pui invelit in bacon.

Timp aproximativ de pregatire 30 de minute.

Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete din parmezan cu piept de pui si bacon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada simpla de carne

Rulada simpla de carne

Inmuiem painea in lapte, apoi stoarcem, dupa care ingredientele de mai sus in afara de ulei si pesmet

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Chec Aperitiv cu Piept de Pui

Chec Aperitiv cu Piept de Pui

Se trece pieptul de pui prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine inmuiate in prealabil in

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Un aperitiv delicios si deosebit de aspectos ! *****

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Foarte ingenios.Felicitari.

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

    Va multumesc mult tuturor. Acum pentru fiecare dintre voi un mic raspuns: Adelina im pare tare bine ca in sfarsit te cunosc am auzit lucruri care mai de care mai frumoase despre tine si evident avem o pasiune comuna:fotografia, multumesc pentru comentariul tau si sper sa tinem aproape. Sidy, hahaha soro te-am votat la supe si ciorbe ai sanse iti tin pumnii sa intrii in primii zece si eu incerc sa intru la alta categorie dar nu este nici o [roblema daca nu reusesc am toate premiile dar asa sunt eu de este un concurs si vreau sa fiu in tara de caracteristic zodiei Fecioarei. Pentru Miha, ce faci draga mea? am cautat fotografii si astazi sper sa finalizez ce am promis, tu esti ok? cum este in Iordania ca aici ninge linistit. Va imbratises pe toate cu mare drag, Nico

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      Sa-ti mai spun ca ai toate cele 5 stelute?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2011

      Savoare si eleganta superNico!*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2011

      Mamaaaaaaaaaaaaaa da bun trebuie sa fie !!! Imi place mult si cum ne-ai povestit dar si prezentarea produsului... * * * * * de la mine.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2011

      Ce broderie! Elegant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru o portie
  • Parmezan Grana Padano
  • 100-150 g piept de pui
  • 3 felii de bacon
  • 100 g de rosii
  • 100 g de ceapa rosie
  • 3-4 masline
  • 2 frunze de salata iceberg
  • 20 ml de zeama de lamaie
  • Ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un aperitiv delicios si deosebit de aspectos ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta impletita cu carne