autor:

SIMONA PATRAS

» » Aperitive

Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2016

Ingrediente
* 400 g aluat de foietaj, * 50 gr icre de peste, * 50 g gris fiert cu lapte, * 5 linguri lapte, * 2 linguri suc de lamaie, * 3 linguri apa minerala, * 1 ceapa mica, * 300 ml ulei, * seminte de rodie, * negrilica, * marar

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Preparare cosulete
Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru si se decupeaza cerculete de doua dimensiuni diferite, unul mai mic si unul mai mare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune primul cerculet de marime mai mare, deasupa cel mai mic, se unge cu putin lapte amestecat cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul preincalzit la 190 grade timo de 25 minute.

Preparare salata de icre

Icrele se pun intr-un vas pe abur si se tin cateva minute pana le simtiti fierbinti,
amestecand in ele in acest timp.
Icrele calde se sparg mai usor.
Se pun icrele peste grisul fiert cu putin suc de lamaie si cu o lingura de lemn se freaca bine totul astfel incat sa se sparga din icre.
Apoi incepem sa adaugam incet ulei, in fir subtire si amestecand continuu.
Stropim cu 1 lingura apa minerala si continuam sa turnam ulei pana cand obtinem o pasta consistenta.
La final condimentam cu sare, piper, adaugam ceapa tocata cat mai fin si adaugam sucul de lamaie.
Se umple fiecare cosulet cu salata de icre si se decoreaza cu seminte de rodie, negrilica si marar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete umplute cu salata de icre si rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci de padure cu unt

Ciuperci de padure cu unt

Se incalzeste cuptorul la 200ºC.Se spala ciupecile si se lasa sa se scurga bine de apa. Se aranjaza

3 voturi    3 comentarii
25 min
Aperitive
Cosulete cu legume si ceapa rosie

Cosulete cu legume si ceapa rosie

1Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale,sare si oul batut,un aluat omogen care

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • * 400 g aluat de foietaj
  • * 50 gr icre de peste
  • * 50 g gris fiert cu lapte
  • * 5 linguri lapte
  • * 2 linguri suc de lamaie
  • * 3 linguri apa minerala
  • * 1 ceapa mica
  • * 300 ml ulei
  • * seminte de rodie
  • * negrilica
  • * marar

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Chec aperitiv cu praz si telemea