Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Ingrediente

  • * 400 g aluat de foietaj
  • * 50 gr icre de peste
  • * 50 g gris fiert cu lapte
  • * 5 linguri lapte
  • * 2 linguri suc de lamaie
  • * 3 linguri apa minerala
  • * 1 ceapa mica
  • * 300 ml ulei
  • * seminte de rodie
  • * negrilica
  • * marar

Mod de preparare

Preparare cosulete

Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru si se decupeaza cerculete de doua dimensiuni diferite, unul mai mic si unul mai mare.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune primul cerculet de marime mai mare, deasupa cel mai mic, se unge cu putin lapte amestecat cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul preincalzit la 190 grade timo de 25 minute.

Preparare salata de icre

Icrele se pun intr-un vas pe abur si se tin cateva minute pana le simtiti fierbinti,

amestecand in ele in acest timp.

Icrele calde se sparg mai usor.

Se pun icrele peste grisul fiert cu putin suc de lamaie si cu o lingura de lemn se freaca bine totul astfel incat sa se sparga din icre.

Apoi incepem sa adaugam incet ulei, in fir subtire si amestecand continuu.

Stropim cu 1 lingura apa minerala si continuam sa turnam ulei pana cand obtinem o pasta consistenta.

La final condimentam cu sare, piper, adaugam ceapa tocata cat mai fin si adaugam sucul de lamaie.

Se umple fiecare cosulet cu salata de icre si se decoreaza cu seminte de rodie, negrilica si marar.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi