Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala si treptat zaharul.
Se mixeaza bine pana se dizolva zaharul si amestecul devine lucios.
Se adauga in continuare galbenusurile si uleiul,fulgii de cocos, apoi faina cernuta si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie.
Se pune intr-o tava cu diametrul de 32 cm unsa cu ulei si presarata cu faina.
Se pun din loc in loc bucatele de rahat alternand cu stafide; se presara cu bomboane colorate.
Se da la cuptorul preeincalzit la 160 de grade timp de 45 de minute( sau se face proba cu scobitoarea).
Se lasa in tava pana se raceste, apoi se taie cu un pahar sau o forma metalica pentru biscuiti.
Optional se poate glazura.
Pofta buna!
In copilarie de sarbatorile Craciunului si Paştelui mergeam intotdeauna cu bunica la matuşile mele :tante Nuşi si tante Milli la Aradul- Nou.Si intotdeauna de Sarbatori era nelipsit de la masa “Coşut” cu ulei, prajitura mea preferata.
Este o prajitura foarte buan si practica atumnci cand esti in pana de timp; e excelenta si la micul dejun cu o cana de cafea!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii