autor:

Mihaela11

» » Prajituri

“Coşut “cu ulei

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 mai 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, -6 oua, -300 grame faina, -100 ml de ulei, -250 grame zahar, -1 lamaie( coaja rasa si sucul), -coaja rasa de la o portocala, -1 praf de copt, -2 linguri fulgi de cocos, -1 mana de stafide, -cateva bucatele de rahat cu aroma de roze, -3 linguri bomboane colorate pentru prajituri, -glazura Dr.Oetker( optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

31 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala si treptat zaharul.
Se mixeaza bine pana se dizolva zaharul si amestecul devine lucios.
Se adauga in continuare galbenusurile si uleiul,fulgii de cocos, apoi faina cernuta si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie.
Se pune intr-o tava cu diametrul de 32 cm unsa cu ulei si presarata cu faina.
Se pun din loc in loc bucatele de rahat alternand cu stafide; se presara cu bomboane colorate.
Se da la cuptorul preeincalzit la 160 de grade timp de 45 de minute( sau se face proba cu scobitoarea).
Se lasa in tava pana se raceste, apoi se taie cu un pahar sau o forma metalica pentru biscuiti.
Optional se poate glazura.
Pofta buna!

In copilarie de sarbatorile Craciunului si Paştelui mergeam intotdeauna cu bunica la matuşile mele :tante Nuşi si tante Milli la Aradul- Nou.Si intotdeauna de Sarbatori era nelipsit de la masa “Coşut” cu ulei, prajitura mea preferata.
Este o prajitura foarte buan si practica atumnci cand esti in pana de timp; e excelenta si la micul dejun cu o cana de cafea!
Daca ti-a placut reteta noastra "“Coşut “cu ulei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ulei aromat

Ulei aromat

Intr-o sticla din sticla se pune tarhonul spalat,boabele de piper,boabele de mustar si se toarna

29 voturi    9 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Branza la borcan (in ulei)

Branza la borcan (in ulei)

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui. Spalati

6 voturi    20 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta cu o singura modificare in loc de rahat am adaugat caise confiate pe care le-am taiat bucatele.A iesit bine dar n-am reusit sa scot forme ca era prea inalta prajitura.A doua oara o voi face intr-o tava mai mare.Dar asa este foarte aromata. Imi pare rau ca fotografia nu a iesit cum trebuie si nu pot so expun.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paraschiva Fara , 25 februarie 2014

    Arata bine

  • Fara foto

    Maria Cotoiu , 25 februarie 2014

    O reteta de deliciu dulce,yam yam,

  • Fara foto

    Ifrim Felicia , 09 octombrie 2013

    Arata bine si cred ca e ok O voi incerca. Am o reteta asemanatoare dar asta pare mai ok.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Imi place cum arata si este tare aromata. Rapida si frumos prezentata !

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      arata tare bine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

      Tare bunã mai este, multumim de retetã!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2011

      Reteta de cosut cu ulei din caietul meu cu retete... Nu stiu de ce am probleme cu postatul fotografiilor la comentarii...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2011

      Reteta de cosut cu ulei asa cum e scrisa in caietul meu de retete...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 mai 2011

      Draga kok miori, Multumesc pentru observatie si am adaugat la ingrediente si cantitatea de ulei: 100 ml de ulei . O seara buna iti doresc si multumesc tuturor pentru comentarii.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

      Am vrut sa fac reteta si mi-am dat seama ca ne lipseste cantitatea de ulei pe care o pui in prajitura.Te rog adauga la cantitati si eu voi incerca s-o pregatesc.Este usoara si imi place.Te rog raspunde!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 08 mai 2011

      Foarte buna prajitura voi incerca sa o fac imi plac retete cu ulei sint mai usoare.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 08 mai 2011

      Ce delicios e!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 07 mai 2011

      Frumos arată, Mi!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 mai 2011

      hmm...ce bunatate!*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 mai 2011

      Waw....da'bun trebuie sa fie ...cosutzul asta ! Tare fain arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

31 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -6 oua
  • -300 grame faina
  • -100 ml de ulei
  • -250 grame zahar
  • -1 lamaie( coaja rasa si sucul)
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -1 praf de copt
  • -2 linguri fulgi de cocos
  • -1 mana de stafide
  • -cateva bucatele de rahat cu aroma de roze
  • -3 linguri bomboane colorate pentru prajituri
  • -glazura Dr.Oetker( optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Floare de colt (Chef de cuisine)

Imi place cum arata si este tare aromata. Rapida si frumos prezentata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine