autor:

Doina  Varga

» » , Fripturi, Retete de Craciun

Cotlet la gratar cu unt si garnitura de spanac

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2009

Ingrediente
2 felii cotlet de porc mai grosute (450-500 g), 100 g frunze de spanac, 1 ardei gras rosu, 1 ardei peperoni, 4 linguri ulei de masline, 2 lingurite de unt, 1 lingurita mustar, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, cimbru, usturoi granulat, condimente pentru friptura, 1 lingurita concentrat ciuperci/pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Preparati un bait din 2 linguri ulei de masline, mustar, usturoi granulat, piper, cimbru si concentratul. Feliile de cotlet se pudreaza cu condimente pentru friptura si se dau bine pe ambele parti prin bait. Lasati-le la rece cel putin 2 ore (daca stau mai mult sunt mai aromate, de exemplu de seara pana a doua zi).
Puneti feliile de cotlet pe gratar, lasati-le pana se patrund pe jumatate (15 minute), apoi puneti pe fiecare putin unt si cateva feliute de usturoi. Dupa inca 15 minute le intoarceti, puneti restul de unt, feliute de usturoi si condimente pentru friptura si lasati-le pe gratar pana se rumenesc frumos. (vezi video)
Intre timp preparati garnitura. Intr-o tigaie antiaderenta puneti doua linguri de ulei de masline, frunzele de spanac spalate si zvantate, intregi, ardeiul rosu taiat fasute subtiri, putina sare si piper. In cateva minute scade zeama si este gata.
Puneti pe farfurii garnitura, cotletele la gratar, eventual putin sos sau mujdei de usturoi, garnisiti cu feliute de ardei iute, catei de usturoi, frunze de patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet la gratar cu unt si garnitura de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe crocante si picante

Pulpe crocante si picante

Se pun pulpele la fiert in apa cu putina sare.Se da cascavalul prin razatoarea cu gauri mici, se

3 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi
Friptura cu pulpa de porc si carnati

Friptura cu pulpa de porc si carnati

Bucata de carne spalata o punem intr-o oala( eu am folosit o oala Zepter), o acoperim cu apa rece,

3 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Da, este foarte gustos.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Tare bine mai arata!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Tare apetisant,ce pacat ca trebuie sa dau porcul pe vacuta.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Multumesc. A fost intr-adevar foarte bun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Apetisant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 felii cotlet de porc mai grosute (450-500 g)
  • 100 g frunze de spanac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei peperoni
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite de unt
  • 1 lingurita mustar
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi granulat
  • condimente pentru friptura
  • 1 lingurita concentrat ciuperci/pui

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ostropel din carne de pui