autor:

Micky Apostu

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Torturi

Cotton soft cheesecake

Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2013

Ingrediente
- 200 ml lapte, - 300 g branza de vaci, - 60 g unt moale, - 6 oua, - 150 g zahar, - 60 g faina, - 20 g amidon

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Incalziti la bain-marie laptele impreuna cu branza de vaci. Amestecati continuu pana ce compozitia devine omogena. Adaugati apoi untul si dati deoparte. Separat bateti galbenusurile cu 50 g zahar, cam 2 minute. Adaugati galbenusurile la compozitia de branza, apoi incorporati cu grija faina si amidonul. Intr-un alt vas bateti albusurile spuma cu zaharul. Nu le bateti prea tare ca la bezea, doar cat sa formeze "moate", nu prea tepene. Adaugati si albusurile la amestecul anterior.
Partea interesanta acum vine. Pregatiti o forma cu diametrul de aprox 24 cm, de preferat cu peretii detasabili. Tapetati-o cu hartie de copt pe toate partile. Imbracati exteriorul formei cu 3 straturi de folie de aluminiu. Asezati forma intr-o tava mai mare in care puneti apa, cam cat sa acopere jumatate din inaltimea formei in care coaceti cheesecake-ul. Turnati in forma compozitia de cheesecake, care este ca o smantana de groasa, si dati la cuptor la 150 grade (foc mic) timp de o ora si jumatate. Daca apa din tava se evapora mai completati. Cand s-a copt, lasati sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa, altfel se va lasa. Cand s-a racit complet scoateti din forma. Eu am dat-o peste noapte la frigider si am taiat-o a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotton soft cheesecake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fluturas

Tort fluturas

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana. Punem la foc meci si amestecam continuu,

2 voturi    4 comentarii
40 min
Torturi
Tort cu crema de cacao

Tort cu crema de cacao

1. Aluatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Yuliana Montero , 30 august 2014

    PARE O RETETA DELICIOASA.AM SA O INCERC

  • Fara foto

    Nela Cercel , 30 august 2014

    Foarte

  • Fara foto

    Ana Olaru , 30 august 2014

    sigur ca e ceva bun,bun,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    • Fara foto

      Dumitrescu Virginia , 27 septembrie 2013

      PARE O RETETA DELICIOASA.AM SA O INCERC

    • Fara foto

      Lumi Nick , 27 septembrie 2013

      interesanta reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • - 200 ml lapte
  • - 300 g branza de vaci
  • - 60 g unt moale
  • - 6 oua
  • - 150 g zahar
  • - 60 g faina
  • - 20 g amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Micky Apostu
Bulgarasi cu nuca

Bulgarasi cu nuca

Intr-un vas amestecati toate ingredientele, mai putin zaharul pudra. Omogenizati bine compozitia

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

14 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

27 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake de zmeurã