Incalziti la bain-marie laptele impreuna cu branza de vaci. Amestecati continuu pana ce compozitia devine omogena. Adaugati apoi untul si dati deoparte. Separat bateti galbenusurile cu 50 g zahar, cam 2 minute. Adaugati galbenusurile la compozitia de branza, apoi incorporati cu grija faina si amidonul. Intr-un alt vas bateti albusurile spuma cu zaharul. Nu le bateti prea tare ca la bezea, doar cat sa formeze "moate", nu prea tepene. Adaugati si albusurile la amestecul anterior.
Partea interesanta acum vine. Pregatiti o forma cu diametrul de aprox 24 cm, de preferat cu peretii detasabili. Tapetati-o cu hartie de copt pe toate partile. Imbracati exteriorul formei cu 3 straturi de folie de aluminiu. Asezati forma intr-o tava mai mare in care puneti apa, cam cat sa acopere jumatate din inaltimea formei in care coaceti cheesecake-ul. Turnati in forma compozitia de cheesecake, care este ca o smantana de groasa, si dati la cuptor la 150 grade (foc mic) timp de o ora si jumatate. Daca apa din tava se evapora mai completati. Cand s-a copt, lasati sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa, altfel se va lasa. Cand s-a racit complet scoateti din forma. Eu am dat-o peste noapte la frigider si am taiat-o a doua zi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii