autor:

Fara foto

» » Prajituri

Covoras cu mac si glazura de ciocolata

Autor: Roses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru blat, 200g margarina, 150g zahar pudra, Un praf de sare, 2-3 linguri de mac, O lingura miere de albina, O canita apa minerala, 350g faina, O lingurita praf de copt, 50g nuci macinate, , Pentru glazura, 50 g de margarina, 50 g ciocolata alba de post, 30 g nuci macinate, 20 g ciocolata amaruie de post, 1-2 pliculete de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se pune margarina intr-un bol si se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana se obtine o crema fina.
2. In aceasta crema se pun: apa minerala, praful de copt stins cu zeama de lamaie, mierea, macul, nucile macinate si, la sfarsit, faina, amestecandu-se usor.
3. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt si se intinde compozitia in tava. Se baga tava in cuptorul bine incins si se lasa la foc potrivit.
4. Separat, intr-un ibric, se pune margarina, zaharul vanilat, ciocolata si nucile macinate si se tin la baie de aburi, pana se obtine o crema legata. Dupa ce s-a copt prajitura, se toarna glazura, se intinde cu o paleta pe toata suprafata si se orneaza cu fulgi de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covoras cu mac si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

1.Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și făina. Se omogenizează și se toarnă în

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Guguluf cu frişcă

Guguluf cu frişcă

Ouăle le-am separat...albuşurile le-am bătut spumă cu zahărul pudră, ca la bezea..iar gălbenuşurile

4 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 200g margarina
  • 150g zahar pudra
  • Un praf de sare
  • 2-3 linguri de mac
  • O lingura miere de albina
  • O canita apa minerala
  • 350g faina
  • O lingurita praf de copt
  • 50g nuci macinate
  • Pentru glazura
  • 50 g de margarina
  • 50 g ciocolata alba de post
  • 30 g nuci macinate
  • 20 g ciocolata amaruie de post
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Minitarte cu piersici