autor:

Fara foto

» » Prajituri

Covoras cu mac si glazura de ciocolata

Autor: Roses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru blat, 200g margarina, 150g zahar pudra, Un praf de sare, 2-3 linguri de mac, O lingura miere de albina, O canita apa minerala, 350g faina, O lingurita praf de copt, 50g nuci macinate, , Pentru glazura, 50 g de margarina, 50 g ciocolata alba de post, 30 g nuci macinate, 20 g ciocolata amaruie de post, 1-2 pliculete de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se pune margarina intr-un bol si se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana se obtine o crema fina.
2. In aceasta crema se pun: apa minerala, praful de copt stins cu zeama de lamaie, mierea, macul, nucile macinate si, la sfarsit, faina, amestecandu-se usor.
3. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt si se intinde compozitia in tava. Se baga tava in cuptorul bine incins si se lasa la foc potrivit.
4. Separat, intr-un ibric, se pune margarina, zaharul vanilat, ciocolata si nucile macinate si se tin la baie de aburi, pana se obtine o crema legata. Dupa ce s-a copt prajitura, se toarna glazura, se intinde cu o paleta pe toata suprafata si se orneaza cu fulgi de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covoras cu mac si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort Trenulet

Tort Trenulet

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,

3 voturi    5 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 200g margarina
  • 150g zahar pudra
  • Un praf de sare
  • 2-3 linguri de mac
  • O lingura miere de albina
  • O canita apa minerala
  • 350g faina
  • O lingurita praf de copt
  • 50g nuci macinate
  • Pentru glazura
  • 50 g de margarina
  • 50 g ciocolata alba de post
  • 30 g nuci macinate
  • 20 g ciocolata amaruie de post
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite - desert