Covridog (crenvursti in aluat)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Covridog (crenvursti in aluat)

Ingrediente

  • Pentru 16 bucati:
  • - 500g faina
  • - 25g drojdie proaspata
  • - 2 linguri zahar
  • - un praf de sare
  • - 300ml apa calduta
  • - 60g unt topit
  • - 16 crenvursti
  • - un ou
  • - seminte de susan
  • - sare grunjoasa

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de drojdie, pe care o frecam impreuna cu zaharul, folosind o lingura de lemn, pana devine lichida. Puneti ingredientele in vas in ordinea asta: puneti faina cernuta impreuna cu sarea intr-un vas, faceti o gropita in mijloc si puneti apa, drojdia si untul, apoi framantati un aluat elastic, care nu trebuie sa se lipeasca de peretii vasului. Mutati apoi aluatul intr-un vas curat, pe care l-ati uns cu putin unt, il acoperiti cu un prosop curat si il lasati sa dospeasca intr-un loc caldut o ora sau pana isi dubleaza volumul. Il mutam apoi pe planseta tapetata cu faina. Impartim aluatul in 2 parti egale si din fiecare parte intindem o foaie de aluat dreptunghiulara. Apoi incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi cu hartie de copt. Taiem fiecare foaie in 8 fasii. Luam crenvurstii si ii infasuram, rand pe rand, in cate o fasie de aluat. Ii bagam la cuptor si ii scoatem cand aluatul s-a rumenit bine.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor