Reteta postata pe: 25 martie 2014
Ingrediente
Pentru 16 bucati:, - 500g faina, - 25g drojdie proaspata, - 2 linguri zahar, - un praf de sare, - 300ml apa calduta, - 60g unt topit, - 16 crenvursti, - un ou, - seminte de susan, - sare grunjoasa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Mai intai ne ocupam de drojdie, pe care o frecam impreuna cu zaharul, folosind o lingura de lemn, pana devine lichida. Puneti ingredientele in vas in ordinea asta: puneti faina cernuta impreuna cu sarea intr-un vas, faceti o gropita in mijloc si puneti apa, drojdia si untul, apoi framantati un aluat elastic, care nu trebuie sa se lipeasca de peretii vasului. Mutati apoi aluatul intr-un vas curat, pe care l-ati uns cu putin unt, il acoperiti cu un prosop curat si il lasati sa dospeasca intr-un loc caldut o ora sau pana isi dubleaza volumul. Il mutam apoi pe planseta tapetata cu faina. Impartim aluatul in 2 parti egale si din fiecare parte intindem o foaie de aluat dreptunghiulara. Apoi incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi cu hartie de copt. Taiem fiecare foaie in 8 fasii. Luam crenvurstii si ii infasuram, rand pe rand, in cate o fasie de aluat. Ii bagam la cuptor si ii scoatem cand aluatul s-a rumenit bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covridog (crenvursti in aluat)" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Framanti un aluat din faina,unt ,smantana,sare si un ou..Dai forma unei mingii si lasi 2 ore la rece.Tai
Aluatul se scoate de la congelator si se lasa sa se dezghete.
Se taie fasii de alaut de 1.5 cm latime.
Crenvurştii
12 voturi
7 comentarii
40 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate