autor:

Elisabeta

» » Aperitive

Covridog (crenvursti in aluat)

Autor: Elisabeta (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elisabeta (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 martie 2014

Ingrediente
Pentru 16 bucati:, - 500g faina, - 25g drojdie proaspata, - 2 linguri zahar, - un praf de sare, - 300ml apa calduta, - 60g unt topit, - 16 crenvursti, - un ou, - seminte de susan, - sare grunjoasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de drojdie, pe care o frecam impreuna cu zaharul, folosind o lingura de lemn, pana devine lichida. Puneti ingredientele in vas in ordinea asta: puneti faina cernuta impreuna cu sarea intr-un vas, faceti o gropita in mijloc si puneti apa, drojdia si untul, apoi framantati un aluat elastic, care nu trebuie sa se lipeasca de peretii vasului. Mutati apoi aluatul intr-un vas curat, pe care l-ati uns cu putin unt, il acoperiti cu un prosop curat si il lasati sa dospeasca intr-un loc caldut o ora sau pana isi dubleaza volumul. Il mutam apoi pe planseta tapetata cu faina. Impartim aluatul in 2 parti egale si din fiecare parte intindem o foaie de aluat dreptunghiulara. Apoi incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi cu hartie de copt. Taiem fiecare foaie in 8 fasii. Luam crenvurstii si ii infasuram, rand pe rand, in cate o fasie de aluat. Ii bagam la cuptor si ii scoatem cand aluatul s-a rumenit bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covridog (crenvursti in aluat)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Framanti un aluat din faina,unt ,smantana,sare si un ou..Dai forma unei mingii si lasi 2 ore la rece.Tai

3 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Crenvurşti in aluat de foietaj

Crenvurşti in aluat de foietaj

Aluatul se scoate de la congelator si se lasa sa se dezghete. Se taie fasii de alaut de 1.5 cm latime. Crenvurştii

12 voturi    7 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 16 bucati:
  • - 500g faina
  • - 25g drojdie proaspata
  • - 2 linguri zahar
  • - un praf de sare
  • - 300ml apa calduta
  • - 60g unt topit
  • - 16 crenvursti
  • - un ou
  • - seminte de susan
  • - sare grunjoasa

Raporteaza reteta

Retete
de Elisabeta
Prajitura cu portocale la pahar

Prajitura cu portocale la pahar

Pentru inceput vom prepara crema si pentru asta vom bate oul cu zaharul si faina pana cand obtinem

3 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv cald (Valdostana)