autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Covrigei cu amoniac - de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
2 ceşti ulei, 1 ceaşcă zahăr, 3/4 ceaşcă suc de portocală (compot sau must), 1/2 ceaşcă coniac (facultativ), 1 linguriţă scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 2 linguriţe amoniac stins cu sucul de portocale, 5 linguri griş, făină cât cuprinde, susan

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

2 voturi

Mod de preparare

Într-un lighenuş de frământat, se amestecă uleiul cu zahărul, scorţişoara, cuişoarele, sucul de portocale în care s-a dizolvat amoniacul, coniacul, grişul şi la sfârşit făina. Se frământă un aluat moale, din care se modelează covrigei rotunzi care se presară cu susan. Se coc în cuptorul dinante încălzit la foc potrivit.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu amoniac - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Brocolli in aburi

Brocolli in aburi

Se spala brocolli si se taie in ciorchine mici. Intr-o oala se pune apa (3 sferturi) sarea, otetul.

2 voturi    0 comentarii
15 min
Retete de post
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Foarte bune Mari,mmmmm bune rau pentru post.Felicitari.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Binevenite aceste retete de post postate de tine pentru cei care tin post............mai ales ca se apropie perioada postului.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Interesant. O sa cautam reteta in timpul postului.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 ceşti ulei
  • 1 ceaşcă zahăr
  • 3/4 ceaşcă suc de portocală (compot sau must)
  • 1/2 ceaşcă coniac (facultativ)
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă cuişoare
  • 2 linguriţe amoniac stins cu sucul de portocale
  • 5 linguri griş
  • făină cât cuprinde
  • susan

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii