autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Covrigei cu amoniac - de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
2 ceşti ulei, 1 ceaşcă zahăr, 3/4 ceaşcă suc de portocală (compot sau must), 1/2 ceaşcă coniac (facultativ), 1 linguriţă scorţişoară, 1 linguriţă cuişoare, 2 linguriţe amoniac stins cu sucul de portocale, 5 linguri griş, făină cât cuprinde, susan

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

2 voturi

Mod de preparare

Într-un lighenuş de frământat, se amestecă uleiul cu zahărul, scorţişoara, cuişoarele, sucul de portocale în care s-a dizolvat amoniacul, coniacul, grişul şi la sfârşit făina. Se frământă un aluat moale, din care se modelează covrigei rotunzi care se presară cu susan. Se coc în cuptorul dinante încălzit la foc potrivit.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu amoniac - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cornurile Laureilaurentiu

Cornurile Laureilaurentiu

Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul\"aluat\"DOUGH. Dupa

18 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Mamaliga cu cartofi

Mamaliga cu cartofi

Cartofii se fierb,decojiti,cu putina sare;cind sint fierti(dupa cca30 minute),se paseaza si se sareaza

7 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Foarte bune Mari,mmmmm bune rau pentru post.Felicitari.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Binevenite aceste retete de post postate de tine pentru cei care tin post............mai ales ca se apropie perioada postului.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Interesant. O sa cautam reteta in timpul postului.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 ceşti ulei
  • 1 ceaşcă zahăr
  • 3/4 ceaşcă suc de portocală (compot sau must)
  • 1/2 ceaşcă coniac (facultativ)
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă cuişoare
  • 2 linguriţe amoniac stins cu sucul de portocale
  • 5 linguri griş
  • făină cât cuprinde
  • susan

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Sfeclă coaptă cu sos scordolea