autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Covrigei insiropati

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2012

Ingrediente
Aluat, Primele cantitati sunt masuri de la masina de paine ,cele din paranteza sunt masuri de bucatarie., , Apa calduta 1 1/4 pahar (250 ml), Ulei 5 linguri ( 50 ml.), Zahar 2 linguri (40 gr.), Sare 1 lingurita (5 gr), Faina 500 gr., Drojdie proaspata 20 gr., , Sirop, Apa 1 litru, Zahar 500 gr., Arome :coaja de lamiae,portocala ,zahar vanilat ,rom (siropul sa fie bine aromat dupa cum va place )

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul
Daca faceti aluatul in masina de paine , cum il fac eu , folositi setarea 8 ,ca si la cozonac .
Pentru masina de paine , puneti cantitatie de mai sus in ordinea in care sunt scrise , setati masina pe programu 8 si lasati-o sa-si faca tot programul de framantare .Mai lasati in masina 15 minute sa creasca , rasturnati -l pe planseta usor infainata ,modelati covrigeii (luati in mana cat o mingiuta o rotunjiti si la mijloc introduceti degetul mare , modelati formand un covrig ). Eu ca sa-si pastreze forma ia-m pus pe formele de tarte unse pe dinafara si apoi in tava , pe hartie de copt . Ii mai lasati 15 minute sa creasca, ungeti cu apa in care s-a dizolvat o lngurita de zahar si ii puneti la cuptorul preincalzit la foc mic 20 minute .In acest timp faceti siropul.
Aluatul manual
Faina cernuta ,la mijloc se face loc unde se pune drojdia dizolvata cu putina apa si putin zahar ,se acopera cu faina si se lasa 15 minute ,apoi se adauga apa calduta ,in care am dizolvat sarea ,zaharul si apoi am pus si uleiul , astfel tot acest amestec se pune peste faina si se framanta timp de 25 -30 minute . Se lasa la crescut 15 minute (pana isi dubleaza volumul ) si urmati pasii de mai sus ,pentru formarea covrigeiilor si coacere .

Siropul
Apa rece cu zaharul se pune la fiert pana se obtine un sirop mai fluid , la final se adauga aromele .

Covigeii dupa ce se scot din cuptor , se lasa cateva minute sa se racoreasca si se scufunda in siropul clocotit 15-20 secunde , se scot pe platou , se ung cu miere (daca doriti puteti sa-i pesarati cu nuca macinata )
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei insiropati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu iaurt

Cornulete cu iaurt

Intr-un lighenas, se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza.Se adauga apoi marg. topita(rece),

119 voturi    24 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Bezele colorate

Bezele colorate

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie. Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Grosu , 24 iunie 2014

    de ce

  • Fara foto

    Lenuta Nuta Balaban , 28 noiembrie 2013

    de ce

  • Fara foto

    Cornelia Grigoras , 27 noiembrie 2013

    de ce

    • Fara foto

      Lenuta Nuta Balaban , 26 noiembrie 2013

      de ce

    • Fara foto

      Cornelia Grigoras , 24 noiembrie 2013

      de ce

    • Fara foto

      Lenuta Nuta Balaban , 24 noiembrie 2013

      de ce

    • Fara foto

      Cornelia Grigoras , 24 noiembrie 2013

      de ce

    • Fara foto

      Lenuta Nuta Balaban , 23 noiembrie 2013

      buni fbuni

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • Primele cantitati sunt masuri de la masina de paine ,cele din paranteza sunt masuri de bucatarie.
  • Apa calduta 1 1/4 pahar (250 ml)
  • Ulei 5 linguri ( 50 ml.)
  • Zahar 2 linguri (40 gr.)
  • Sare 1 lingurita (5 gr)
  • Faina 500 gr.
  • Drojdie proaspata 20 gr.
  • Sirop
  • Apa 1 litru
  • Zahar 500 gr.
  • Arome :coaja de lamiae,portocala ,zahar vanilat ,rom (siropul sa fie bine aromat dupa cum va place )

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori dulci cu stafide si nuca de cocos