autor:

Daniela_Gherca

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii

Covrigi polonezi

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Ingrediente
500-550g faina, 1 cub drojdie proaspata, un praf de sare, 90g zahar, 1 plic zahar vanilat, 220-250ml lapte, 100g margarina, optional: coaja rasa de lamaie sau portocala, , Pentru uns aluatul:, 50g margarina la temperatura camerei, 1 lingura zahar pudra, , Pentru uns covrigii:, 1 galbenus de ou, 2-3 linguri lapte, , Pentru sirop:, 100ml apa, 3 linguri miere de albine

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

De mult erau pe lista acesti covrigi polonezi si in sfarsit le-a venit randul. Sunt foarte buni, aromati, pufosi... si chiar se fac si foarte usor! :)

Cu 2-3 covrigi am rezolvat pachetelul pentru scoala sau servici!



Pentru inceput dizolvam drojdia cu o lingurita zahar pana obtinem o pasta, adaugam 1 lingura de faina si lasam cateva minute pana incepe sa se umfle putin.

Intre timp pregatim restul ingredientelor: Faina impreuna cu sarea o cernem cu ajutorul unei site intr-un bol, iar laptele il incalzim putin impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste tot zaharul.



Peste faina punem drojdia, laptele caldut, omogenizam pana obtinem un aluat lipicios, adaugam si margarina pe care am topit-o la microunde si framantam un aluat elastic, nelipiciossi usor de intins, pe care il acoperim cu o folie de plastic la loc ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.



Cat timp creste aluatul, amestecam margarina cu zaharul pudra pana obtinem o pasta.



Dupa ce a crescut aluatul, il rasturnam pe masa (ne ajutam de putina faina) si il impartim in 2 parti egale, iar fiecare parte o intindem intr-un dreptunghi, pe care il ungem cu jumatate din pasta de margarina, apoi impaturim foaia unsa in 2 si taiem fasii de circa 1.5 cm latime.

Fiecare fasie o taiem inca o data in doua, lasand un capat netaiat, apoi impletim (rasucim) cele 2 capete si ii dam forma unui covrig, unind capetele in centrul fasiei.

Mie mi-au iesit 15 covrigi.

Punem covrigii obtinuti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care ii ungem cu galbenusul de ou desfacut in cele 2 linguri de lapte.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana cand sunt frumos rumeniti.

Cat timp se coc covrigii pregatim siropul: Intr-un ibric punem apa cu mierea si lasam pe foc cat sa se incalzeasca apa ( nu sa fiarba), dupa care stingem focul, mai amestecam putin, atat cat sa se dizolve mierea.

Cand covrigii s-au rumenit, turnam peste ei siropul obtinut.

Ii servim calzi, dar daca s-au racit ii pudram cu zahar pudra si si servim alaturi de o cafea, cana cu lapte....



Sa va fie de bine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Covrigi polonezi

Covrigi polonezi

Aluatul: Topim untul si il lasam sa se racoreaca, iar laptele il punem pe foc, cat sa fie caldut. Intr-un

9 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Ciupercute aperitiv

Ciupercute aperitiv

Branza taiata in bastonase mici si groase, se pune intr-un bol cu ulei de masline si se lasa 30 minute. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500-550g faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 90g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 220-250ml lapte
  • 100g margarina
  • optional: coaja rasa de lamaie sau portocala
  • Pentru uns aluatul:
  • 50g margarina la temperatura camerei
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru uns covrigii:
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri lapte
  • Pentru sirop:
  • 100ml apa
  • 3 linguri miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Lapte acru sau iaurt preparat in casa - Zona Moldova Lapte acru sau iaurt preparat in casa - Zona Moldova

Se fierbe laptele si se lasa sa se racoreasca, cam asa ca apa de vara, poate un pic mai caldut si se face un cuib in  mijlocul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri pentru copii
Pulpe de pui la tigaie Pulpe de pui la tigaie

Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi

2 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi
Biscuiti ursulet