autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Cozonac

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru 2 cozonaci, 1 kg faina, 1 cana lapte, coaja lamaie/portocala, esenta rom, 5 oua + 1 galbenus pentru decor, 1 cana ulei, drojdie(cat o nuca), Pentru umplutura: nuci coapte si zdrobite cu sticla, 1 cana zahar, 4 linguri cacao, stafide.

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Se pune 3/4 din faina intr un castron, in mijloc se pune drojdia sfaramata peste care se adauga putin lapte caldut. Se lasa mputin maiaua la crescut.
Galbenusurile se freaca cu 1/2 lingurita de sare.
Se pun galbenusurile peste maia si se amesteca bine. Se toarna restul de lapte in care s au pus coaja de lamaie si esentele. Se amesteca bine, se toarna putin cate putin restul de faina. Se framanta.
Se adauga putin cate putin uleiul si se framanta pana se incorporeaza in coca. Se lasa la crescut.
Se imparte compozitia in 2. Din fiecare parte se intind 2 foi lungi cat tava de cozonac, se intinde nuca amestecata cu zaharul, cacaoa si stafidele si se ruleaza. Se impletesc cele 2 suluri si se pun in tavile unse cu unt.
Se mai lasa 0 ora la crescut apoi se dau la cuptor la foc mai iute la inceput, apoi la foc potrivit. Cand incep sa se rumeneasca se ung cu galbenus si se presara zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu branza de vaci

Cozonac cu branza de vaci

Pentru aluat: Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu rahat

Cozonac cu rahat

Se amesteca drojdia cu 1-2 polonice de lapte si cateca linguri faina si se lasa la dospit. Se fierbe

12 voturi    5 comentarii
5h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dinu Ana , 12 noiembrie 2013

    zaharul unde e? de poate face cozonac si fara zahar?

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Un cozonac delicios!Te servesc si eu cu o felie...

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 cozonaci
  • 1 kg faina
  • 1 cana lapte
  • coaja lamaie/portocala
  • esenta rom
  • 5 oua + 1 galbenus pentru decor
  • 1 cana ulei
  • drojdie(cat o nuca)
  • Pentru umplutura: nuci coapte si zdrobite cu sticla
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri cacao
  • stafide.

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Un cozonac delicios!Te servesc si eu cu o felie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite colorate trase in ciocolata