autor:

kamkrys75

» » Prajituri

Cozonac

Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
1 kg faina, 50 g drojdie, 500 ml lapte, 300 g zahar, 10 galbenusuri, 150 g margarina rama, 1 varf cutit sare, un plic de 30 g zahar vanilat, 1 sticluta de 50 ml esenta de rom, coaja rasa de la 3 lamai, ulei pentru framantat aluatul, , pentru umplutura, , 300 g nuci macinate, 5 linguri zahar, 2 linguri cacao, 150 ml lapte, 2 linguri esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Pregatiti ingredientele pe o tava pentru a le avea la indemana.



Cerneti faina intr-un castron mare. Fierbeti intr-o cratita 250 ml lapte cu zaharul, apoi lasati la racit. Intr-o alta cratita pregatiti maiaua astfel: se incalzeste restul de lapte, se adauga drojdia si patru linguri de faina. Se omogenizeaza amestecul; si se lasa sa creasca la cald.







Faceti o adancitura in mijlocul fainii cernute si adaugati ingredientele in ordinea urmatoare: maiaiua, pe care o amestecati putin, adaugati galbenusurile frecate cu sare apoi laptele cald cu zahar ,margarina rama si la sfarsit aromele (vanilia si romul) apoi adaugati coaja de lamaie.







Framantati aluatul pana apar bule de aer in coca. Lasati sa creasca la cald circa 40 de minute. Impartiti coca in doua bucati egale. Intindeti fiecare bucata de aluat in foi de forma dreptunghiulara.







Intindeti pe fiecare foaie din umplutura de nuci. Aceasta se prepara amestecand ingredientele mentionate pentru umplutura pana obtinem un amestec cremos.







Se ruleaza foile si se aseaza in tavile de cozonac tapetate cu hartie pergament si unsa cu unt. Se lasa la crescut 15 minute, ferite de curent de aer. Se ung cu ou batut si se presara zahar. Se dau la cuptor si se coc la foc slab (150 grade C) timp de 40 minute.

pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac pufos de post

Cozonac pufos de post

1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul.

5 voturi    2 comentarii
2h
Retete de post
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    aurica , 02 august 2015

    as vrea sa l vad in sectiune arara bine!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 10 galbenusuri
  • 150 g margarina rama
  • 1 varf cutit sare
  • un plic de 30 g zahar vanilat
  • 1 sticluta de 50 ml esenta de rom
  • coaja rasa de la 3 lamai
  • ulei pentru framantat aluatul
  • pentru umplutura
  • 300 g nuci macinate
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de kamkrys75
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri
tarta cu fructe de padure

tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

80 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
strudel cu mere

strudel cu mere

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat

22 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Fara foto

aurica

as vrea sa l vad in sectiune arara bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Strudele