autor:

datcu elena

» » Prajituri

Cozonac

Autor: datcu elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: datcu elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Ingrediente
pentru doi cozonaci:, 1kg.faina,, 50 gr.drojdie,, 500 ml lapte,, 4 oua,, 1 cana de zahar 300g,, 50 ml ulei,, 1 lingurita coaja rasa de lamaie,, 1 lingura esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

27 voturi

Mod de preparare

-se amesteca zaharul cu laptele,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin.

-se face maiaua: drojdia amestecata cu laptele si 3-4 linguri de faina,se lasa la dospit.

-in lighean se cerne faina.

-se adauga treptat ouale ,maiaua si laptele se amesteca bine pana la omogenizare se adauga uleiul in compozitie

-aluatul trebuie se se desprinda de pe maini.

-se lasa aluatul la dospit 30 min.

-se prepara umplutura cu 3 linguri cu zahar,2 linguri cacao,nuca si stafide se poate pune si rahat diverse arome

-se imparte aluatul in 2 parti egale se intinde si se umplu.

-se ruleaza cozonacii si se pun in forme

-se ung cu un ou,se presara zahar deasupra se mai lasa 10 min.la dospit in forme apoi se dau la cuptor pentu 60 min la foc potrivit.

Va doresc pofta buna si sa va creasca cozonacii !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac

Cozonac

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat

6 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac

Cozonac

Mai intii cernem faina.Punem faina intr-un castron mare,iar in mijlocul ei punem drojdia amestecata

8 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cozma Cristina , 08 septembrie 2013

    nu prea seamana a cozonac.

  • Fara foto

    cryna , 08 septembrie 2013

    nu prea seamana a cozonac

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      O bunatate si mi-ai facut o pofta!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      O bunatate.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Cozonacul!!!!!! o bunatate in or ce perioada a anului nu numai de sarbatori....................

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

27 voturi

Ingrediente

  • pentru doi cozonaci:
  • 1kg.faina,
  • 50 gr.drojdie,
  • 500 ml lapte,
  • 4 oua,
  • 1 cana de zahar 300g,
  • 50 ml ulei,
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 1 lingura esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de datcu elena
Fasole verde lata sau fideluta

Fasole verde lata sau fideluta

Se spala fasolea se pune peste apa clocotita si se lasa la fiert cca 30 min. Dupa care se pune

0 voturi    11 comentarii
55 min
Aperitive
Pizza clasica

Pizza clasica

Se framanta aluatul, se intinde in forma se aseaza salamul si caizerul feliate se orneaza cu ciupercile

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
RULOU CU SALATA DE CRUDITATI

RULOU CU SALATA DE CRUDITATI

Se dau pe razatoare legumele iar marul se curata de coaja si se taie marunt cu cutitul ,dat pe razatoare

8 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

cryna

nu prea seamana a cozonac

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Profiterol