-se amesteca zaharul cu laptele,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin.
-se face maiaua: drojdia amestecata cu laptele si 3-4 linguri de faina,se lasa la dospit.
-in lighean se cerne faina.
-se adauga treptat ouale ,maiaua si laptele se amesteca bine pana la omogenizare se adauga uleiul in compozitie
-aluatul trebuie se se desprinda de pe maini.
-se lasa aluatul la dospit 30 min.
-se prepara umplutura cu 3 linguri cu zahar,2 linguri cacao,nuca si stafide se poate pune si rahat diverse arome
-se imparte aluatul in 2 parti egale se intinde si se umplu.
-se ruleaza cozonacii si se pun in forme
-se ung cu un ou,se presara zahar deasupra se mai lasa 10 min.la dospit in forme apoi se dau la cuptor pentu 60 min la foc potrivit.
Va doresc pofta buna si sa va creasca cozonacii !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii