autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Cozonac

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2011

Ingrediente
2kg de faina,9 oua,2 cani de zahar,250g ulei,4 cuburi de drojdie,1 litru lapte, de portocala sau de lamiie,esenta de potocala sau de lamiie.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Mai intii cernem faina.Punem faina intr-un castron mare,iar in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu un virf de sare,putin lapte,o lingurita de zahar,un ou.Lasam 5-10 minute sa creasca.Intre timp separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le vom amesteca cu nuca,zaharul,cacao si coaja de portocala sau de lamiie.acest amestec fiind umplutura pt cozonac.
Dupa ce creste maiaua adaugam pe rind galbenusurile,zaharul si laptele cald.Framintam pina obtinem un aluat,dupa care incepem sa il framintam adaugind treptat uleiul incalzit si framintid aproximztiv 30 de minute sau pina cind aluatul nu se mai lipeste de mina(eu pun in ulei putina untura sau margarina si putina coaja de portocala).Lasam aluatul la crescut 30-45 de min.Dupa ce a crescut umplem aluatul cu umplutura de nuca si punem cozonacul in tavi unse cu ulei si mai lasam 15 min la crescut.Dam cozonacii la cuptor pina se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu mac

Cozonac cu mac

Cozonacii se prepară de când lumea. Tradiția noastră spune ca atunci când ai cozonac

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Cozonac pufos de post

Cozonac pufos de post

1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul.

5 voturi    2 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Minunati cozonaceii tai...si cred ca sant foarte gustosi yumi,yumi.*****

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Buni tare buni .... Va pregatiti deja de Paste fetelor ?

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2kg de faina,9 oua,2 cani de zahar,250g ulei,4 cuburi de drojdie,1 litru lapte, de portocala sau de lamiie,esenta de potocala sau de lamiie.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Minunati cozonaceii tai...si cred ca sant foarte gustosi yumi,yumi.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Chocolate Toothpaste