autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Cozonac

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2011

Ingrediente
2kg de faina,9 oua,2 cani de zahar,250g ulei,4 cuburi de drojdie,1 litru lapte, de portocala sau de lamiie,esenta de potocala sau de lamiie.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Mai intii cernem faina.Punem faina intr-un castron mare,iar in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu un virf de sare,putin lapte,o lingurita de zahar,un ou.Lasam 5-10 minute sa creasca.Intre timp separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le vom amesteca cu nuca,zaharul,cacao si coaja de portocala sau de lamiie.acest amestec fiind umplutura pt cozonac.
Dupa ce creste maiaua adaugam pe rind galbenusurile,zaharul si laptele cald.Framintam pina obtinem un aluat,dupa care incepem sa il framintam adaugind treptat uleiul incalzit si framintid aproximztiv 30 de minute sau pina cind aluatul nu se mai lipeste de mina(eu pun in ulei putina untura sau margarina si putina coaja de portocala).Lasam aluatul la crescut 30-45 de min.Dupa ce a crescut umplem aluatul cu umplutura de nuca si punem cozonacul in tavi unse cu ulei si mai lasam 15 min la crescut.Dam cozonacii la cuptor pina se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un vas, amestecam 3 linguri de zahar cu drojdia si circa 50 ml lapte caldut. Amestecam. Separat,

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Cozonac cu stafide

Cozonac cu stafide

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Minunati cozonaceii tai...si cred ca sant foarte gustosi yumi,yumi.*****

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Buni tare buni .... Va pregatiti deja de Paste fetelor ?

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2kg de faina,9 oua,2 cani de zahar,250g ulei,4 cuburi de drojdie,1 litru lapte, de portocala sau de lamiie,esenta de potocala sau de lamiie.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Minunati cozonaceii tai...si cred ca sant foarte gustosi yumi,yumi.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Brownie cu migdale