autor:

Zotu

» » Prajituri

Cozonac

Autor: Zotu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zotu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 august 2008

Ingrediente
Pentru un kilogram de faina:, 250 g zahar, 4 oua,, un praf de sare, arome, 200 ml ulei, 2 pachetele mici drojdie, 300 g  nuca sau rahat, 500 l lapte, 2 linguri de cacao.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Separa ouale, albus de galbenus. Galbenusul se amesteca cu o cescuta de lapte cald, se adauga zaharul, se omogenizeaza bine pana se topeste zaharul. Se toarna faina sarea, se framanta, intre timp se pune drojdia care a fost topita cu putina sare si lapte caldut.



In timp ce se framanta se toarna si uleiul caldut, se framanta pana ce incepe sa creasca in mainile tale, sa faca basici, iar aluatul se urata de pe maini. Apoi se acopera cu un servet cald, se lasa la crescut. Intre timp se face umplutura dintr-o cana de zahar si un pic de lapte si nuca ,macinata. Din acest aluat se fac 2 cozonaci. Deci se imparte aluatul in 2 parti egale, se intinde o foaie potrivit de groasa si se intinde jumatate de umplutura, se ruleaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei, se unge cozonacul cu galbenus batut cu o lingura de zahar si se mai lasa la cald inca o jumatate de ora, inainte de a introduce tava in cuptor se mai unge odata cu galbenus. Se lasa la cuptor pana se rumenesc, circa o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite. Amestecam

5 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Baigli-cozonac cu nuca

Baigli-cozonac cu nuca

Intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura

20 voturi    13 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte gustos.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Cel mai bun desert !

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Cozonacul este un desert delicios.

    • Zotu

      Zotu (Chef de cuisine) , 15 martie 2009

      Reteta este de la mama mea, este exact asa cum o face ea. Se pune 1 l lapte sa ffie aluatul moale numai bun de dospit, temperatura la care se coace trebuie sa fie moderata. Umplutura e simpla, se amesteca toate ingredientele si se amesteca in asa fel incat sa fie o pasta usor de intins, eventual se adauga lapte.

    • Fara foto

      jojo , 03 martie 2009

      La ce temperatura se coace cozonacul?

    • Fara foto

      cosmy , 23 decembrie 2008

      La 1kg de faina se pune 1litru lapte? Mai documenteaza-te.

    • Fara foto

      olga , 05 decembrie 2008

      Cum se face umplutura?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru un kilogram de faina:
  • 250 g zahar
  • 4 oua,
  • un praf de sare
  • arome
  • 200 ml ulei
  • 2 pachetele mici drojdie
  • 300 g  nuca sau rahat
  • 500 l lapte
  • 2 linguri de cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de Zotu
Fursecuri

Fursecuri

Din toate ingredientele se face o coca potrivit de moale. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
RIGO JANCSI - o reteta cu poveste