autor:

doru simona

» » Dulciuri diverse

Cozonac briosa

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Ingrediente
500 gr faina, , 25 gr drojdie proaspata, , 150 gr zahar tos, , 10 gr sare, , 5 oua, , 75 ml lapte, , 175 gr unt taiat cuburi, , 1 ou pentru uns, , esenta vanilie, , coaja de lamaie si portocala., [Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.], optional - fructe confiate

Dificultate: Medie Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se poate folosi la framantare si masina de paine.

Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas se bat ouale, se adauga faina si se incepe framantarea adaugandu-se treptat laptele caldut in care s-a dizolvat in prealabil zaharul, sarea, vanilia si coaja de portocala si lamaie.se adauga untul taiat cubulete si maiaua si se framanta bine, cam 30 minute. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga treptat cate putina, dar daca se framanta bine e suficienta cele 500 gr.

Se pune la frigider pentru 6 ore, acoperind vasul cu o folie de plastic. Dupa cele 6 ore de stat la frigider se trece la masa de lucru, modelandu-se dupa preferinta. Se lasa la crescut cam 1 si 1/2 ore. Apoi se coace in cuptorul preincalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac briosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Magiun de struguri cu nuca

Magiun de struguri cu nuca

Se spală bine strugurii și se aleg bob cu bob. Boabele de struguri alese se pun la fiert împreună

3 voturi    0 comentarii
5h
Dulciuri diverse
Prajitura racoroasa

Prajitura racoroasa

Batem frisca ,apoi adaugam iaurtul si le omogenizam bine .Asezam piscoturile pe o tava ,punem crema

8 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Bun, bunut !!! Vreau si o cana cu lapte....

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata foarte bine!

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    e fff bun , merge si cu ceva fructe confiate ca umplutura, pt data viitoare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 gr zahar tos
  • 10 gr sare
  • 5 oua
  • 75 ml lapte
  • 175 gr unt taiat cuburi
  • 1 ou pentru uns
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie si portocala.
  • [Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.]
  • optional - fructe confiate

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Sidy (Chef de cuisine)

Bun, bunut !!! Vreau si o cana cu lapte....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Clatite cu buline Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem asortat din piersici, caise si nectarine Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Chec cu cacao si nuca