autor:

doru simona

» » Dulciuri diverse

Cozonac briosa

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Ingrediente
500 gr faina, , 25 gr drojdie proaspata, , 150 gr zahar tos, , 10 gr sare, , 5 oua, , 75 ml lapte, , 175 gr unt taiat cuburi, , 1 ou pentru uns, , esenta vanilie, , coaja de lamaie si portocala., [Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.], optional - fructe confiate

Dificultate: Medie Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se poate folosi la framantare si masina de paine.

Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas se bat ouale, se adauga faina si se incepe framantarea adaugandu-se treptat laptele caldut in care s-a dizolvat in prealabil zaharul, sarea, vanilia si coaja de portocala si lamaie.se adauga untul taiat cubulete si maiaua si se framanta bine, cam 30 minute. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga treptat cate putina, dar daca se framanta bine e suficienta cele 500 gr.

Se pune la frigider pentru 6 ore, acoperind vasul cu o folie de plastic. Dupa cele 6 ore de stat la frigider se trece la masa de lucru, modelandu-se dupa preferinta. Se lasa la crescut cam 1 si 1/2 ore. Apoi se coace in cuptorul preincalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac briosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Vom separa albusul de galbenus si vom mixa albusul cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza de vaci si nuca de cocos

Prajitura cu branza de vaci si nuca de cocos

Intr-un bol batem ouale impreuna cu laptele, apoi adaugam uleiul. Separat amestecam faina cu un praf

10 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Bun, bunut !!! Vreau si o cana cu lapte....

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata foarte bine!

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    e fff bun , merge si cu ceva fructe confiate ca umplutura, pt data viitoare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 gr zahar tos
  • 10 gr sare
  • 5 oua
  • 75 ml lapte
  • 175 gr unt taiat cuburi
  • 1 ou pentru uns
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie si portocala.
  • [Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.]
  • optional - fructe confiate

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Sidy (Chef de cuisine)

Bun, bunut !!! Vreau si o cana cu lapte....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu cappucino si branza