autor:

GeoGia

» » Dulciuri diverse

Cozonac cu aroma de portocala

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2016

Ingrediente
1200 g faina, 200 g zahar, 5 oua, un praf de sare, un plic drojdie uscata, 700 ml lapte, 100 ml ulei, un galbenus pt uns, coaja de la o portocala, cacao si rahat pt umplut

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri faina. Lasam sa creasca. Cernem faina de 2 ori intr-un vas incapator. Nu punem toata faina in vas de la inceput, punem jumatate , restul adaugam pe parcurs. Incalzim laptele, topim zaharul in lapte, batem albusurile spuma si frecam galbenusurile. Spalam bine o portocala, stergem bine coaja de apa, apoi o radem si o adaugam peste lapte (bunica punea intotdeauna doar lamaie).

Facem o adancitura in mijlocul fainii, adaugam maiaua crescuta, galbenusurile si laptele pe rand, amestecand usor dupa fiecare.Amestecam bine cu faina , adaugam si albusurile spuma framantand cu mana.Adaugam treptat si uleiul framantand cat putem de mult.Eu nu am rezistat mai mult de 15 minute.Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp taiem rahatul cuburi si amestecam 5-6 linguri de cacao cu 7-8 linguri zahar.

Cand a crescut aluatul, il impartim in patru.Pe fiecare bucata de aluat intinsa presaram rahat sau cacao amestecata cu zahar, apoi rulam si impletim cate doua rulouri.Obtinem doi cozonaci.Eu am facut un cozonac din doua rulouri cu cacao si unul dintr-un rulou cu cacao si unul cu rahat.

Punem cozonacii in tavile in care am pus hartie de copt (bunica le ungea cu ulei si tapeta cu faina) si lasam sa mai creasca o jumatate de ora.Ungem cozonacii cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si ii presaram cu zahar Introducem la cuptor pana se coc. Coptul depinde de cuptorul fiecaruia.Eu cred ca i-am lasat 50-60 minute.La inceput la foc mare, apoi mediu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu caise

Tarta cu caise

Preparare aluat: Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti 'alb si negru'

Biscuiti 'alb si negru'

Pe o planseta de lemn amestecati faina +vanilia,in centru adaugati untul rece din frigider,taiat

31 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1200 g faina
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • un plic drojdie uscata
  • 700 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • un galbenus pt uns
  • coaja de la o portocala
  • cacao si rahat pt umplut

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

7 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Desert rapid, cu capsune