Cozonac cu branza de vaci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Cozonac cu branza de vaci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 700-750g faina
  • 200ml lapte
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 100g unt
  • 180g zahar (dupa preferinte)
  • 3 oua
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • esenta de portocale
  • coaja rasa de portocale/lamaie (dupa preferinte sau ambele)
  • sare
  • Pentru umplutura de branza:
  • 500g branza de vaci
  • 5 linguri de zahar ( sau dupa gust)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3-4 oua
  • sare
  • esenta de porocale
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura de zahar
  • Optional:
  • stafide pentru umplutura
  • mac pentru pus peste cozonaci dupa ce i-am uns

Mod de preparare

Pentru aluat: Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox. 10 min.

Intr-un bol am pus faina cu putina sare, in mijloc am facut un gol si am turnat maiaua, peste am pus ouale batute, laptele caldut cu zaharul si vanilia, esenta de portocale si coaja de portocala am amestecat pana am omogenizat toate ingredientele si la final am adaugat untul topit si caldut si am framantat pana am obtinut un aluat moale, elastic si fara sa se mai lipeasca de maini.

L-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul la loc caldut, invelit in folie de plastic.

Pentru umplutura:

Branza am mestecat-o bine cu putina sare, apoi am pus ouale, zaharul, vanilia si putina esenta de portocale; (eu am avut branza mai tare de vaci si nu a fost nevoie sa ii mai pun gris sau faina, dar daca este necesar puteti adauga 1-2 linguri).

Aluatul dupa ce a crescut, l-am impartit in 2. Pe masa, am pus putin ulei, am intins prima foaie, pe urma am pus jumatate din umplutura si am rulat, apoi am pus in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. La fel am procedat si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat sa mai creasca putin in tava si pe urma am uns cozonacii si i-am bagat la cuptor pentru aprox. 1 ora

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise