autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac cu cacao, nuci si alune de padure

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru 1 cozonac mare:, 5 ouă, Un plic drojdie uscată, 200 ml apă caldă, 200 ml lapte cald, 1 vârf de linguriţă cu sare, 5 linguri zahăr, Făină cât cuprinde, ulei, , pentru umplut:, 5 linguri zahăr,, 4 linguri cacao, Rahat, Mieji de nucă rumeniţi, Alune de pădure rumenite şi măcinate, coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan, Coajă de lămâie, In plus: 1 ou pentru uns.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amestecă drojdia uscată cu făina, se lasă 15 minute, apoi se încorporează restul ingredientelor: laptele şi apa, zahărul, ouăle, 3 linguri cu ulei, sare şi făină cât cuprinde. Se ung mâinile cu ulei şi se frământă aluatul până face băşici.

Se lasă la crescut până îşi dublează volumul (cam o oră).



Se unge masa cu ulei şi se întinde aluatul cu mâinile într-o foaie grosuţă, apoi se împarte în 3 părţi. Se presară zahăr, cacao, coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan, coajă de lămâie, rahat mărunţit, mieji de nucă rumeniţi la cuptor şi alune de pădure rumenite şi măcinate.

Se rulează fiecare aluat, apoi se împletesc între ele. Se aşază cozonacul într-o tavă cu foaie de copt şi se mai lasă la crescut cam 15 minute, după care se unge cu oul bătut bine.

Se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 50 de minute (sau până se rumeneşte bine). Când este gata, se scoate şi se acoperă cu un prosop de bucătărie, iar după ce se răceşte, se poate felia.



Timp de pregătire: aprox 2h

Timp de coacere: 50min

Porţii: 12 felii



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/cozonac-cu-cacao-nuci-si-alune-de-padure.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao, nuci si alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulada de carne cu carnati din Muntenia

Rulada de carne cu carnati din Muntenia

Feliile de carne se spala, se sterg si se bat ca pentru snitel. Se sareaza si se pipereaza fiecare

5 voturi    1 comentariu
1h
Retete de Craciun
Biscuiti cu unt

Biscuiti cu unt

Se bate untul până devine cremos, apoi se adaugă zahărul și vanilia și se mai bate 2 minute. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marcel , 21 februarie 2018

    Foarte bun si gustos,alaturi de o ceasca de ceai.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 1 cozonac mare:
  • 5 ouă
  • Un plic drojdie uscată
  • 200 ml apă caldă
  • 200 ml lapte cald
  • 1 vârf de linguriţă cu sare
  • 5 linguri zahăr
  • Făină cât cuprinde
  • ulei
  • pentru umplut:
  • 5 linguri zahăr,
  • 4 linguri cacao
  • Rahat
  • Mieji de nucă rumeniţi
  • Alune de pădure rumenite şi măcinate
  • coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
  • Coajă de lămâie
  • In plus: 1 ou pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Marcel

Foarte bun si gustos,alaturi de o ceasca de ceai.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Pachetele cu carne de porc