Cozonac cu cacao, nuci si alune de padure

Se amesteca drojdia uscata cu faina.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu cacao, nuci si alune de padure

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 1 cozonac mare:
  • 5 ouă;
  • Un plic drojdie uscată;
  • 200 ml apă caldă;
  • 200 ml lapte cald;
  • 1 vârf de linguriţă cu sare;
  • 5 linguri zahăr;
  • Făină cât cuprinde;
  • ulei;
  • pentru umplut:
  • 5 linguri zahăr,
  • 4 linguri cacao;
  • Rahat;
  • Mieji de nucă rumeniţi;
  • Alune de pădure rumenite şi măcinate;
  • coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan;
  • Coajă de lămâie;
  • In plus: 1 ou pentru uns.

Mod de preparare

Se amestecă drojdia uscată cu făina, se lasă 15 minute, apoi se încorporează restul ingredientelor: laptele şi apa, zahărul, ouăle, 3 linguri cu ulei, sare şi făină cât cuprinde. Se ung mâinile cu ulei şi se frământă aluatul până face băşici.

Se lasă la crescut până îşi dublează volumul (cam o oră).

Se unge masa cu ulei şi se întinde aluatul cu mâinile într-o foaie grosuţă, apoi se împarte în 3 părţi. Se presară zahăr, cacao, coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan, coajă de lămâie, rahat mărunţit, mieji de nucă rumeniţi la cuptor şi alune de pădure rumenite şi măcinate.

Se rulează fiecare aluat, apoi se împletesc între ele. Se aşază cozonacul într-o tavă cu foaie de copt şi se mai lasă la crescut cam 15 minute, după care se unge cu oul bătut bine.

Se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 50 de minute (sau până se rumeneşte bine). Când este gata, se scoate şi se acoperă cu un prosop de bucătărie, iar după ce se răceşte, se poate felia.

Timp de pregătire: aprox 2h

Timp de coacere: 50min

Porţii: 12 felii

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/cozonac-cu-cacao-nuci-si-alune-de-padure.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise