autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 septembrie 2016

Ingrediente
pentru 1 cozonac:, 5 oua, 500 g faina, 150 ml lapte caldut, 25 g drojdie, 1 varf de lingurita cu sare, 200 g zahar, 100 ml ulei, , pentru crema:, 5 linguri pline cu zahar,, 3 linguri cacao, 1 lingura zahar vanilat, Stafide inmuiate in vin rosu, Rahat de trandafiri, Coaja de portocale si de lamaie, , In plus: 1 galbenus pentru uns.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 35 min

1 vot

Mod de preparare

Imi plac cozonacii indiferent de anotimp si constituie un pachet gustos la scoala, la serviciu sau cand plecam in calatorie prin tara. :)





Mod de preparare:

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.



Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), un varf de lingurita cu sare si restul de lapte.

Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam o ora (pana isi dubleaza volumul).



Se unge masa de lucru cu ulei si se iintinde coca cu mainile, se presara zaharul, zaharul vanilat si cacaoa, apoi si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat maruntit, stafidele inmuiate mai inainte in vin rosu.



Se asaza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine.

Se da la cuptorul incins cam 40 de minute pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia.



Timp preparare: aprox 2h 35min

Portii: 10 felii



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/cozonac-cu-cacao-stafide-si-rahat.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna Cotta - reteta testata

Panna Cotta - reteta testata

1.Punem gelatina in laptele rece 2.Frisca si zaharul se pun intr-un ibric si se lasa la foc mic

4 voturi    3 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Clatita cu mere la cuptor

Clatita cu mere la cuptor

Curatati merele de coaja si taiati-le in sferturi. Amestecati zaharul cu scortisoara. Luati cam jumatate

8 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 35 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru 1 cozonac:
  • 5 oua
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • pentru crema:
  • 5 linguri pline cu zahar,
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Stafide inmuiate in vin rosu
  • Rahat de trandafiri
  • Coaja de portocale si de lamaie
  • In plus: 1 galbenus pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tiramisu rețeta originală