autor:

gheorghe irina

» » Prajituri

Cozonac cu ciocolata si portocale

Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
400 g faina, 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie), 250 g zahar, 5 oua, 100 ml lapte, 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari, 1/4 lingurita scortisoara, praf de copt, 200 g fistic, 200 g fructe uscate, 4-5 lingurite coaja de portocala rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1 Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu.



2 In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de copt.



3 Adaugati ciocolata taiata in bucati mari, caisele uscate (eu le-am taiat in 4), fisticul si coaja de portocale. Amestecati bine.



4 Turnati amestecul intr-o forma unsa in prealabil si dati la cuptorul gata incalzit.



5 Il lasati la cuptor cat timp e nevoie (eu testez aluatul cu o scobitoare). Lasati sa se raceasca si abia apoi il puteti taia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Inteligenta

Prajitura Inteligenta

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga apoi untul sau margarina topita si racita ( eu am pus

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Madlene cu vanilie si lavanda

Madlene cu vanilie si lavanda

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C. Intr-un castron se cern faina, amidonul, praful de copt si sarea. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie)
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • praf de copt
  • 200 g fistic
  • 200 g fructe uscate
  • 4-5 lingurite coaja de portocala rasa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat