autor:

gheorghe irina

» » Prajituri

Cozonac cu ciocolata si portocale

Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
400 g faina, 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie), 250 g zahar, 5 oua, 100 ml lapte, 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari, 1/4 lingurita scortisoara, praf de copt, 200 g fistic, 200 g fructe uscate, 4-5 lingurite coaja de portocala rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1 Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu.



2 In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de copt.



3 Adaugati ciocolata taiata in bucati mari, caisele uscate (eu le-am taiat in 4), fisticul si coaja de portocale. Amestecati bine.



4 Turnati amestecul intr-o forma unsa in prealabil si dati la cuptorul gata incalzit.



5 Il lasati la cuptor cat timp e nevoie (eu testez aluatul cu o scobitoare). Lasati sa se raceasca si abia apoi il puteti taia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

Într-un vas se omogenizează făina cu margarina cu o lingură de lemn. Se adaugă laptele si se

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Cupcakes (mini-tortulete)

Cupcakes (mini-tortulete)

Aluat: Se sparg ouale si se bat usor cu furculita. Peste, se pun restul ingredientelor si se amesteca

10 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie)
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • praf de copt
  • 200 g fistic
  • 200 g fructe uscate
  • 4-5 lingurite coaja de portocala rasa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu visine si merisor