Se face o maia din drojdie, o lingurita de zahar si 3 linguri lapte si se lasa sa creasca la loc cald. Se cerne faina in vasul in care vom framanta cozonacul, se bat ouale intregi cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul.
Se incalzeste laptele, apoi se adauga zaherul vanilat si mirodeniile. Stafidele se spala cu apa calduta, se usuca si se stropesc cu rom, untul se freaca spuma. Se face o adancitura in faina si se pune maiaua, se amesteca putin si se lasa sa creasca 5 min.
Dupa ce a crescut se adauga laptele caldut, ouale si untul, se amesteca usor, apoi se framanta pana se omogenizeaza. Se adauga usor si uleiul caldut si se continua framantatul, dupa ce s-a omogenizat se acopera si se lasa sa creasca la loc cald 30 min.
Cand aluatul si-a dublat volumul se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm. Se presara stafidele si fructele taiate cubulete, apoi se ruleaza si se pone intr-o forma unsa cu ulei si se lasa sa creasca la loc cald inca 15 min. Se coace in cuptorul bine incins 35-40 min. Cand s-a racit se scoate din forma, se unge cu unt si se pudreaza cu zaher pudra.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii