autor:

emanuelle

» » Prajituri

Cozonac cu fructe confiate

Autor: emanuelle (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emanuelle (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
500 g faina, 1 cubulet de drojdie, 150 ml lapte, 100 g. unt, 2 linguri ulei, 2 oua, 2 galbenusuri, 120g zahar, sare, coaja de lamaie si portocala, 1 pachet zahar vanilat, 100 g. stafide, esenta de rom, 100 g. fructe confiate (caise, ananas), 1 lingura unt, 2 linguri zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie, o lingurita de zahar si 3 linguri lapte si se lasa sa creasca la loc cald. Se cerne faina in vasul in care vom framanta cozonacul, se bat ouale intregi cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul.

Se incalzeste laptele, apoi se adauga zaherul vanilat si mirodeniile. Stafidele se spala cu apa calduta, se usuca si se stropesc cu rom, untul se freaca spuma. Se face o adancitura in faina si se pune maiaua, se amesteca putin si se lasa sa creasca 5 min.

Dupa ce a crescut se adauga laptele caldut, ouale si untul, se amesteca usor, apoi se framanta pana se omogenizeaza. Se adauga usor si uleiul caldut si se continua framantatul, dupa ce s-a omogenizat se acopera si se lasa sa creasca la loc cald 30 min.

Cand aluatul si-a dublat volumul se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm. Se presara stafidele si fructele taiate cubulete, apoi se ruleaza si se pone intr-o forma unsa cu ulei si se lasa sa creasca la loc cald inca 15 min. Se coace in cuptorul bine incins 35-40 min. Cand s-a racit se scoate din forma, se unge cu unt si se pudreaza cu zaher pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

In primul rand este necesar ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia

6 voturi    10 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Chec Kit-Kat

Chec Kit-Kat

1. Folositi doua din pachetele de napolitane pentru compozitie si doua pentru ornat. Cele care se

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Eu am preparat o crema de cacao cu stafide, nuca si mac.Voi incerca si cu fructe confiate.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cubulet de drojdie
  • 150 ml lapte
  • 100 g. unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 120g zahar
  • sare
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 100 g. stafide
  • esenta de rom
  • 100 g. fructe confiate (caise
  • ananas)
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu am preparat o crema de cacao cu stafide, nuca si mac.Voi incerca si cu fructe confiate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie