autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac cu mac si gem de caise

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, -1 kg.faina de grau,, -1 cub de drojdie,, -500 ml.lapte dulce,, -4 linguri cu varf, zahar vanilat cu continut scazut de vanilie,, -100 gr.unt,, -1 varf de cutit de sare,, -2-3 linguri de ulei,, -coaja rasa de la o lamaie., , -Pentru uns folosim un ou si putina miere de albine., , Ingrediente pentru umplutura:, -2 borcanele de gem de caise de 300 gr,, -1 pachet de mac de 250 gr., -Se amesteca ingredientele si se obtine compozitia pentru cozonac.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

-Se incalzeste laptele putin,asa sa tot fie ca apa de vara.Se pune intr-un bol drojdia,putin zahar si un pic de lapte caldut,omogenizam si turnam peste faina intr-un locas in mijlocul fainii,amestecam usor cu o furculita,asa cat sa cuprinda doua linguri de faina si lasam sa creasca.Cand a inceput sa creasca,adaugam untul coaja de lamaie,zaharul vanilat si incepem sa framantam aluatul,adaugand lapte putin cate putin,spre final adaugam ulei si continuam framantarea pana se dezlipeste alutaul de pe degete.Cand aluatul se desprinde usor de pe vas,facem deasupra lui semnul crucii,punem un prosop si il asezam pe o pernuta la crescut.Cand s-a dublat il impartim in doua bucati si facem doua foi dreptunghiulare.Franjuram fiecare foaie pe latime cam 30% cu un cutit special de taiat pizza ,sa obtinem franjuri cu o grosime de circa 1 cm.Punem pe partea nefranjurata jumatate din compozitie si rulam usor.Prindem de margini cozonacul si il asezam in tava unsa cu unt si presurata cu faina.Eu am mai facut un cozonacel in miniatura si am asezat in locul unde se imbina capetele,sa iasa frumos si egal ca inaltime cand il scot din tava.Ungem cozonacul cu ou batut,presuram mac din belsug si il dam la cuptorul incalzit. Il lasam sa se coaca pana se rumeneste frumos,apoi scoatem tava si ungem cozonacul cu putina miere de albine.Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac si gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chocolate Crinkles

Chocolate Crinkles

Intr-o craticiora, la foc potrivit, punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Biscotti

Biscotti

Minunați biscuiți și pe lingă faptul că se fac relativ repede, dacă ai depozitezi la loc uscat

8 voturi    5 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg.faina de grau,
  • -1 cub de drojdie,
  • -500 ml.lapte dulce,
  • -4 linguri cu varf
  • zahar vanilat cu continut scazut de vanilie,
  • -100 gr.unt,
  • -1 varf de cutit de sare,
  • -2-3 linguri de ulei,
  • -coaja rasa de la o lamaie.
  • -Pentru uns folosim un ou si putina miere de albine.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -2 borcanele de gem de caise de 300 gr,
  • -1 pachet de mac de 250 gr.
  • -Se amesteca ingredientele si se obtine compozitia pentru cozonac.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

190 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,

3 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Sacul lui Mos Craciun
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide