autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac cu mac si gem de caise

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, -1 kg.faina de grau,, -1 cub de drojdie,, -500 ml.lapte dulce,, -4 linguri cu varf, zahar vanilat cu continut scazut de vanilie,, -100 gr.unt,, -1 varf de cutit de sare,, -2-3 linguri de ulei,, -coaja rasa de la o lamaie., , -Pentru uns folosim un ou si putina miere de albine., , Ingrediente pentru umplutura:, -2 borcanele de gem de caise de 300 gr,, -1 pachet de mac de 250 gr., -Se amesteca ingredientele si se obtine compozitia pentru cozonac.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

-Se incalzeste laptele putin,asa sa tot fie ca apa de vara.Se pune intr-un bol drojdia,putin zahar si un pic de lapte caldut,omogenizam si turnam peste faina intr-un locas in mijlocul fainii,amestecam usor cu o furculita,asa cat sa cuprinda doua linguri de faina si lasam sa creasca.Cand a inceput sa creasca,adaugam untul coaja de lamaie,zaharul vanilat si incepem sa framantam aluatul,adaugand lapte putin cate putin,spre final adaugam ulei si continuam framantarea pana se dezlipeste alutaul de pe degete.Cand aluatul se desprinde usor de pe vas,facem deasupra lui semnul crucii,punem un prosop si il asezam pe o pernuta la crescut.Cand s-a dublat il impartim in doua bucati si facem doua foi dreptunghiulare.Franjuram fiecare foaie pe latime cam 30% cu un cutit special de taiat pizza ,sa obtinem franjuri cu o grosime de circa 1 cm.Punem pe partea nefranjurata jumatate din compozitie si rulam usor.Prindem de margini cozonacul si il asezam in tava unsa cu unt si presurata cu faina.Eu am mai facut un cozonacel in miniatura si am asezat in locul unde se imbina capetele,sa iasa frumos si egal ca inaltime cand il scot din tava.Ungem cozonacul cu ou batut,presuram mac din belsug si il dam la cuptorul incalzit. Il lasam sa se coaca pana se rumeneste frumos,apoi scoatem tava si ungem cozonacul cu putina miere de albine.Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac si gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Islere

Islere

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Craciun
Lebervurst

Lebervurst

Capul de porc si soricul se fierb impreuna. Capul se dezoseaza si se taie bucati iar soricul se taie

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg.faina de grau,
  • -1 cub de drojdie,
  • -500 ml.lapte dulce,
  • -4 linguri cu varf
  • zahar vanilat cu continut scazut de vanilie,
  • -100 gr.unt,
  • -1 varf de cutit de sare,
  • -2-3 linguri de ulei,
  • -coaja rasa de la o lamaie.
  • -Pentru uns folosim un ou si putina miere de albine.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -2 borcanele de gem de caise de 300 gr,
  • -1 pachet de mac de 250 gr.
  • -Se amesteca ingredientele si se obtine compozitia pentru cozonac.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Peste Prajit