Cozonac cu mere

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Cozonac cu mere

Ingrediente

  • 600-700g faina
  • un cubulet de drojdie
  • un ou
  • 250ml lapte
  • 100g zahar (daca vreti mai dulce mai puteti adauga)
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • putina sare
  • 50 unt sau margarina
  • Pentru umplutura:
  • 5 mere mai marisoare
  • zahar dupa gust (4 linguri eu am pus)
  • scotisoara este optional ( eu nu am pus)
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

In primul rand punem cubuletul de drojdie intr-un bol cu cateva 2 linguri de zahar si oul si omogenizam bine, pana devine o pasta, peste aceasta punem si 3 linguri de faina, amestecam si dam deoparte pentru 10 minute.

Intr-un vas punem faina cu putina sare, amestecam usor cu un tel, facem un gol in mijloc si punem drojdia, zaharul si cele 2 pliculete de vanilie pe care le-am topit in laptele caldut, turnam totul peste drojdie si incepem sa amestecam usor cu mana pana formam un aluat lipicios, dupa ce am omogenizam totul punem si untul topit si caldut si framntam bine pana nu se mai lipeste de maini si aluatul este moale si elastic. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru Umplutura: Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Le calim intr-o oala cu zaharul pana scade tot siropul. Lasam sa se raceasca.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 si fiecare parte o intindem cu sucitorul (ne ajutam de putina faina pentru a nu se lipi) si punem deasupra foii jumatate din compozitia de mere si rulam de la un capat la altul, asa si pentru jumatatea cealalta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut bine si le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra. Cand le scoatem din cuptor le ungem cu putina apa si presaram zahar vanilat.

Pofta buna la desert!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise