autor:

NicoletaC

» » Dulciuri diverse

Cozonac cu nuca

Autor: NicoletaC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NicoletaC (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 1kg faina pentru cozonac, 500ml lapte, 6 oua(galbenusuri), 200g zahar, 1 cub de drojdie (25g), coaja rasa de la o lamaie, o lingurita de sare, 200ml ulei, Pentru umplutura:, 700g nuca, 6 albusuri batute spuma, esenta de rom,stafide, 100g zahar pentru albusuri, Dupa ce se pun in tavi:, un ou batut pentru uns, mac, nuca intreaga (optional)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

46 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu 3 linguri de lapte, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina si se da deoparte in loc caldut (calorifer/aragaz) ca sa creasca.
6 galbenusuri se freaca cu o lingurita de sare si coaja rasa de la o lamaie.
200g de zahar se dizolva cu 200ml de lapte fierbinte.
Cand maiaua este gata (a crescut si face basicute) se pregateste aluatul; intr-un lighean se amesteca maiaua, galbenusurile frecate,zaharul dizolvat,1kg de faina adaugata treptat,laptele ramas. Dupa ce se incorporeaza ingredientele se adauga uleiul(treptat) si se framanta bine cca 15 minute. Coca obtinuta se acopera si se pune in loc cald ca sa creasca aproximativ o ora.
Nuca macinata (care se poate usca in cuptor in prealabil) se amesteca cu stafidele, albusurile spuma, esenta de rom,cacao.
Dupa ce a crescut aluatul, se portioneaza pe suprafata de lucru unsa cu ulei, mici bile care se intind cu mana pentru a forma o foaie. Se adauga umplutura si se ruleaza. Se fac 2-3 astfel de rulouri si se impletesc.
Se pun in tava si se mai lasa la loc cald sa creasca 30-40 minute. Inainte de a fi introdusi in cuptor, cozonacii se ung cu ou si se presoara cu mac si nuca. Se dau la copt o ora la foc mediu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac pufos  cu nuca

Cozonac pufos cu nuca

Punem faina intr-un castron incapator pt framantat. Se ia putina faina din castron si se pune intr-un

14 voturi    11 comentarii
3h 50 min
Retete de Pasti
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta. Intr-un vas mare, cernem

24 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    zivem (Maestru bucatar):

    Grozav cozonac! Este usoara de facut, doar timpul care trebuie alocat prepararii este mai mare (pentru a creste bine toate cele), dar rezultatul a fost nemaipomenit.

  • Paduraru  Elena

    Paduraru Elena (Maestru bucatar):

    eu am pregatit aceasta, reteta si mi-a reusit foarte bine am fost foarte multumita, cozonacul a iesit foarte pufos si aspectos feliat.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Oana Raluca_Haiduc

    Oana Raluca_Haiduc (Bucatar) , 02 noiembrie 2017

    Buna, ati incercat acest strudel?

  • Fara foto

    Doina Piriianu , 05 decembrie 2015

    da am ancercat reteta ,iese bun

  • Grigore_niculae si grigore paula

    Grigore_niculae si grigore paula (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Am facut acesti cozonaci, framantati si crescut cu masina de paine, fara coacere

    • Dogaru_Maria

      Dogaru_Maria (Bucatar) , 04 mai 2013

      super cozonac foarte gustos si arata f bine va multumesc

    • Fara foto

      mihai (Maestru bucatar) , 18 aprilie 2012

      cu 200 g margarina si 2 linguri lapte praf cel mai bun

    • vitan aneta

      vitan aneta (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

      si eu am pregatit aceasta reteta,a iesit ff.buna,am fost multumita,mi-a mai ramas un pic de aluat si am facut si o pascuta care a iesit un pic cam dulce dar mie asa imi place,multumesc ptr.reteta.Hriatos a Inviat!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Mmmmmmmmmmmm ! Nicoleta ce cozonaci frumosi ! Sunt mai frumosi , mai luciosi ca ai mei !!!! Felicitari , de paste am sa probez reteta ta si te v-oi anunta . Pup , Gabi

    • Fara foto

      sofica apetri , 08 iulie 2010

      ar trebui sa -l faca majoritatea femeilor, este foarte gustos si pufos

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      da ,este foarte frumos si pufos;felicitari

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Frumos!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Ce bine arata cozonacul tau!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      O bunatate de cozonac !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      E FOARTE REUSIT COZONACUL.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Apetisant!!!!!!!mmmmmmmm

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Arata minunat si in mod sigur este tare delicios...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Ce bine arată! E colorat la miez şi esteticul e minunat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

46 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1kg faina pentru cozonac
  • 500ml lapte
  • 6 oua(galbenusuri)
  • 200g zahar
  • 1 cub de drojdie (25g)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita de sare
  • 200ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • 700g nuca
  • 6 albusuri batute spuma
  • esenta de rom,stafide
  • 100g zahar pentru albusuri
  • Dupa ce se pun in tavi:
  • un ou batut pentru uns
  • mac
  • nuca intreaga (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de NicoletaC
Rulada cu ciuperci si verdeata

Rulada cu ciuperci si verdeata

Cepele si ciupercile se pun la inabusit cu foarte putin ulei si apa. Cand sunt gata se lasa la racit

16 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Untul, 200g zahar si 5 galbenusuri se freaca intr-un recipient pana la omogenizare. Intr-o cratita

11 voturi    6 comentarii
30 min
Inghetate
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Telina si ardeii se taie cubulete, ceapa se taie marunt si se pun la foc la calit cu putin ulei si

4 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Oana Raluca_Haiduc (Bucatar)

Buna, ati incercat acest strudel?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem de mure