Drojdia se amesteca cu 3 linguri de lapte, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina si se da deoparte in loc caldut (calorifer/aragaz) ca sa creasca.
6 galbenusuri se freaca cu o lingurita de sare si coaja rasa de la o lamaie.
200g de zahar se dizolva cu 200ml de lapte fierbinte.
Cand maiaua este gata (a crescut si face basicute) se pregateste aluatul; intr-un lighean se amesteca maiaua, galbenusurile frecate,zaharul dizolvat,1kg de faina adaugata treptat,laptele ramas. Dupa ce se incorporeaza ingredientele se adauga uleiul(treptat) si se framanta bine cca 15 minute. Coca obtinuta se acopera si se pune in loc cald ca sa creasca aproximativ o ora.
Nuca macinata (care se poate usca in cuptor in prealabil) se amesteca cu stafidele, albusurile spuma, esenta de rom,cacao.
Dupa ce a crescut aluatul, se portioneaza pe suprafata de lucru unsa cu ulei, mici bile care se intind cu mana pentru a forma o foaie. Se adauga umplutura si se ruleaza. Se fac 2-3 astfel de rulouri si se impletesc.
Se pun in tava si se mai lasa la loc cald sa creasca 30-40 minute. Inainte de a fi introdusi in cuptor, cozonacii se ung cu ou si se presoara cu mac si nuca. Se dau la copt o ora la foc mediu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii